Hogy lehet életben maradni 300-600 kalóriával hónapokig?
Kedves 23-as, gondolj bele, elküldöd sportolni a 240 kg-s személyt, elesik, eltörik a combcsontja.
Az első probléma, hogy már a mentéséhez speciális eszközök kellenek, egy klasszikus rohamkocsi nem biztos, hogy fogja tudni fogadni.
A második probléma, hogy a szükséges képalkotó vizsgálatok elkészítésére sincs felkészülve minden kórház. Egy k..va röntgent nem tudnak megcsinálni, amely a diagnosztikához és a kezelési tervhez elengedhetetlen.
A harmadik probléma, hogy ha esetleg műteni kell, a legtöbb műtő 180-200 kg-ig terhelhető. Tehát ismét szállítani kell, ahol egyáltalán elkezdhető a műtét.
A negyedik probléma, az altatás során az extrém súly gátolhatja a lélegeztetést, emellett a szívre is extra terhelés hárul. Az általánosnál nagyobb kockázatot jelent az altatás.
A fentiek miatt az extrém túlsúly hivatalosan folyamatosan fennálló életveszélyes állapot.
Persze, ezt a súlyt elérni komoly munka volt, bizonyára hibás a páciens benne, ez kétségtelen. Azonban a 240 kg-s embert max. sétálni küldd (ez már alapvetően sokat segít, ha egyáltalán még lábra tud állni!!), ne futni vagy kondizni. A műtét abban segít, hogy olyan súlyra érjen, ahol már önállóan és biztonságosan tud közreműködni a célsúly elérésében, egyre aktívabbá válhat, felépítheti az egészséges étkezését.
A bariátriai műtétek nem 30-as BMI-re valók, pedig ilyen BMI-vel is elvégzik... Annak létjogosultsága valóban megkérdőjelezhető.
"Nem küldeném el sportolni, csak deficitre állítanám"
Bakker, tájékoztasd már erről a nagy felfedezésedről azokat az orvosokat, akik szükségesnek (életmentőnek) ítélik ezeket a műtéteket. Nyilván a homlokukra csapnak rögtön, hogy ők erre miért nem gondoltak, pedig milyen egyszerű az egész. (Nem a 24-es vagyok, de már megszólaltam itt (8 és 19).
viz, vitamin, asvanyi anyag. sok nyugalom, nem sok sport
Na meg mindig attol is függ mi a kiindulo pont...
Szerintem egy igazán jól-léti társadalomban nem lehetne a végtelenségig hízni, mert előbb beavatkozna a közösség mind az egyén mind a közös érdek nevében.
Nem is értem miért engedik ezt meg manapság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!