Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha kb. 1300 kalóriával nem...

Ha kb. 1300 kalóriával nem éhezem és a koncentrációm sem csökkent, tarthatom a célig gond nélkül, ugye?

Figyelt kérdés
39 éves vagyok, fél év alatt szeretnék fogyni 10 kilót. 4 hete mérem a kalóriát és a makrókat. Nem mondom, hogy sose vagyok éhes, de eddig nincs bajom, és elindult a fogyás is. Viszont a barátaim szerint ez brutál kevés kalória. Ha előbb elérem a célt, persze átállok többre, de mi van, ha ez tényleg fél év?
2023. jan. 28. 00:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Persze, de figyelj oda, hogy minden vitamin, stb meglegyen és a makrók is!

Ilyen kevés kajával nagyon nehéz betartani.

Sok sikert!

2023. jan. 28. 02:20
 2/6 anonim ***** válasza:

Azt azért jó lenne tudni, hogy ez mennyivel megy a bmr kcal igényed alá.

Nekem semmivel, mert alacsony vagyok, szellemi munkával. A bmr-em 1200-1300 körüli, így nem feküdnék meg ennyi kalóriától hosszabb távon se.

De ha neked nagyobb, az problémához vezethet.

2023. jan. 28. 08:52
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha a cél fél év alatt -10 kg, az heti kb -3000 kcalt jelent.

Tényleg fontos figyelembe venni azt is, hogy mennyit mozogsz naponta, inkább szellemi munkát végzel, de azt is napi 4/8/12 órában, mennyire vagy stresszes stb.

Nekem is nagyon kevésnek tűnik ez az 1300 kcal, de ha tényleg alacsonyabb is vagy plusz keveset mozogsz nagyjából tartható. Jaj meg persze az sem mindegy, hogy hány kg-ról indulsz. Aki picit nagyobb darab, eleinte könnyebben tud fogyni, de egy idő után belassulhat a fogyás/nehezebben mehet.

A vitaminokra is próbálj nagyon figyelni!

2023. jan. 28. 09:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is kevés. Ráadásul már a kérdésben előre vetíted, hogy feltett szándékod vissza is hízni mindent, így alakul ki a jojó.
2023. jan. 28. 12:55
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Eszemben sincs visszahízni. A bmr 1417 a számláló szerint. Én 1300 és 1400 között eszem. Nem sportolok. Sajnos nincs pajzsmirigyem, és emiatt szedtem fel közel 20 kilót, mert annyit ettem, mint amikor még volt, de ezek szerint kevesebb kalória kell már.
2023. jan. 28. 13:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez így nem tartható. Minimum a bmr-re emeld
2023. jan. 28. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!