Más is diétázott már úgy, hogy egy napig nem eszik, majd másnap azt eszik, amit akar?
"Nagyon kevés ember képes megenni egyetlen étkezés során 2000 kalóriát (még 1000 kalóriát is)"
Van erre egy mérés vagy egy statisztika, vagy honnan tudjuk, hogy nagyon kevés ember képes? Egyáltalán mit jelent az, hogy nagyon kevés? Ez a populációnak hány százalékát jelenti, vagy szám szerint hány személy?
Bagoly mondja verébnek a magas lóról.
Amúgy ja, nagyon kevés ember képes betolni egy nagyobb pizzát egyszerre, biztosan.
"az OMAD működhet is?"
Akkor leírom még egyszer, mert ezek szerint az előző kommentemből nem lett világos: ha tényleg one meal az a one meal, és nem vagy képes egyetlen étkezéssel kalóriatöbbletbe zabálni magad (kevés ember képes ilyesmire), akkor fogyás szempontjából működhet, egészségügyi szempontból viszont egyáltalán nem optimális egyetlen étkezésbe szorítani a teljes napi kalóriabevitelt és tápanyagbevitelt, illetve az sem mindegy, hogy az a one meal milyen élelmiszerekből áll.
"Van erre egy mérés vagy egy statisztika, vagy honnan tudjuk, hogy nagyon kevés ember képes?"
Történetesen van:
A szakmai cikk szerint a legkiemelkedőbb esetben is 1000 kalóriát voltak képesek egyetlen étkezés alatt elfogyasztani az alanyok, de átlagosan valahol 300-700 kalória között van a realitás, márpedig ennyi kalóriával senki nincsen kalóriatöbbletben.
"nagyon kevés ember képes betolni egy nagyobb pizzát egyszerre"
Egy jól megpakolt pizza legyen mondjuk 800-1000 kalória. Ezzel sincs senki kalóriatöbbletben.
" legyen mondjuk 800-1000 kalória. "
Legyen, ha akarod, nekem mindegy :D
"A szakmai cikk szerint a legkiemelkedőbb esetben is 1000 kalóriát voltak képesek egyetlen étkezés alatt elfogyasztani az alanyok"
Idéznéd, hogy hol, mert nincs időm elolvasni az egészet, és eddig csak annyit találtam, hogy azt ajánlják, legyen minden 300-700 kalória között, de ha megpakolod a dolgokat, akkor simán 1000 kalóriánál jársz. Nagyon szakmai cikk.
"Nagyon kevés ember képes megenni egyetlen étkezés során 2000 kalóriát (még 1000 kalóriát is)"
Nagyon kevés... kb bárki, aki nem valami válogatós, tápos gyerek. :D 49 kilós, 160cm magas nő vagyok, 3000-et is lazán megeszek együltő helyemben akár, de 1000-2000 egyszerre az semmi. :D Ember, az egy 32centis pizza, egy jobbfajta hamburger (nem a mekis), vagy egy vasárnapi ebéd. :D Ha 1000 kalóriát nehezére esne valakinek egyszerre megenni, akkor elhízás sem létezne, mert senki nem attól hízik meg, hogy napi háromszor 500 kalóriákat eszeget.
Tanulmány ide, vagy oda, de embere válogatja, hogy ki mennyit bír enni.
Egy ültő helyemben 5.000 kalóriát is képes vagyok megenni, pedig nem vagyok nagy darab, sőt.. :D
21. Naggggyon jó az OMAD :) Én így érek el igazán eredményt, mert azt eszem, amit csak szeretnék, mégis fogyok :) aki szerint ez önsanyargatás, az sosem próbálta. Persze én sem egyből tértem át erre, én is a sokszor keveset evők táborába tartoztam, az elején nekem sem volt jó. De 3 hét után ez lett a természetes, és sosem vagyok éhes napközben :)
Az viszont nem igaz, hogy nem tud szinte senki megenni egy étkezés alatt sok kalóriát :D Oké, csirkéből és zöldségből nem. De ha pl bemész egy kézműves hambizóba, egy menü máris 1800-2000 kcal, én azzal hízok. De ha egészséges vonalon maradunk, akkor nehezebb, de ki akar hónapokig mindig csak egészségesen enni? A napi kcalom megvan 5 tojásból, olajjal persze mert rántotta, két sajtos kifliből, majonézből és némi zöldségből. Ez csak példa kaja, mondom, bármit ehetek, csak férjek bele a keretbe :)
Ja és ezt inkább 23/1 böjtnek kell elképzelni. Ehetsz 3 fogást is egy órán belül, az is jó :) Nem muszáj egytál ételnek lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!