Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Más is diétázott már úgy,...

Más is diétázott már úgy, hogy egy napig nem eszik, majd másnap azt eszik, amit akar?

Figyelt kérdés
Kb két hete étkezem így, és fogytam is vele.

2023. okt. 15. 20:15
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Jesszusom.. És aznap amikor nem eszel semmit, az tényleg semmi??

Víz???

2023. okt. 15. 22:37
 12/30 anonim ***** válasza:
A cukrod örülni fog. :D
2023. okt. 15. 22:39
 13/30 A kérdező kommentje:
#10 167 cm vagyok, és 68 kg. #11 két Hellt iszom olyankor.
2023. okt. 15. 22:41
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

"167 cm vagyok, és 68 kg"

Akkor neked nem igazán van szükséged kalóriadeficitre, a leírt idióta éheztetésre pedig pláne nincs. Te most egyik nap összezabálsz mindent, óriás túró rudit a proteinpudinggal, másik nap pedig semmit nem eszel, csak iszol, abból is undorító Hell energiaitalt, mindezt 23 évesen, és azt gondolod, hogy ennek nem lesznek előbb-utóbb súlyos következményei. Értem. Ez a terv életed végéig? Felkeresnék egy dietetikust a helyedben, illetve itt talán már pszichológiai segítség is szükséges lehet. Nem degradálásból írom ezt, abszolút a te érdekedben.

2023. okt. 15. 22:47
 15/30 anonim ***** válasza:
13%
Rengetegen vannak, akik így étkeznek, mert nekik így esik jól. Tégy úgy, ahogy jól esik, ha valamit magadra erőltetsz, mert "jaaaaj, hú de egészségtelen egyik nap enni, másik nap nem", akkor abból csak baj lesz. A változatosságra és a teljes értékű étrendre viszont valóban érdemes figyelni.
2023. okt. 15. 23:05
 16/30 anonim ***** válasza:
26%

Nem kimondottan jó módszer. Viszont van egy 50-es kollégám, aki 30 éve úgy étkezik, hogy csak egyszer eszik egy nap, este.

Kérdeztük tőle, miért. Ideges? Azt mondta hogy nem. Fiatal korában nagyon kövér volt. És ez az egyetlen olyan módszer, amit be tud tartani gond nélkül 30 éve.

2023. okt. 15. 23:08
 17/30 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, lehet felkeresek egy dietetikust.
2023. okt. 15. 23:09
 18/30 A kérdező kommentje:
#16 erről jut eszembe, tavasszal én is meghíztam, kicsit ilyen hordóhas kategória voltam, végig dokumentáltam képekkel a fogyásomat, és rettegek, hogy visszahízok, mindig a fogyókúrám első napján készült kép van előttem, és nagyon nem akarok megint úgy kinézni.
2023. okt. 15. 23:12
 19/30 anonim ***** válasza:
62%

"Rengetegen vannak, akik így étkeznek, mert nekik így esik jól"

Van erre egy mérés vagy egy statisztika, vagy honnan tudjuk, hogy rengetegen esznek így. Egyáltalán mit jelent az, hogy rengeteg? Ez a populációnak hány százalékát jelenti, vagy szám szerint hány személy étkezik úgy, hétfőn túró rudit eszik proteinpudinggal, kedden meg semmit, csak Hell energiaitalt? Illetőleg az, hogy kinek mi esik jól aktuálisan rövidtávon, az egészségügyileg semmit nem jelent.

Az biztos, hogy a kérdező jelenlegi étkezési szokásai és preferenciái borzasztók, amiken mind dietetikailag, mind pszichológiailag változtatni kell, különben lesznek bajok (már most is vannak).

2023. okt. 15. 23:13
 20/30 anonim ***** válasza:
66%

"van egy 50-es kollégám, aki 30 éve úgy étkezik, hogy csak egyszer eszik egy nap, este"

Ez teljesen más. Ez a one meal a day (OMAD) típusú étkezés egy létezésű étrendtervezési stratégia azoknak, akik a kalóriaszámolást meg akarják kerülni, de fogyni szeretnének. Az OMAD azért tud működni, mert aki tényleg csak naponta mindössze egyszer eszik, annak nagyon túl kell tolni a biciklit ahhoz, hogy egyetlen étkezéssel kalóriatöbbletbe zabálja magát. Nagyon kevés ember képes megenni egyetlen étkezés során 2000 kalóriát (még 1000 kalóriát is), így ez tényleg hatékony módszer lehet, bár a vércukorszint szempontjából ez sem egy optimális tematika, de ez más téma. A kérdező viszont nem OMAD szerint étkezik, hanem A napon minden szart összeeszik, B napon pedig semmit nem eszik, csak energiaitalt iszik. Ebben semmi elfogadható nincs.

2023. okt. 15. 23:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!