Ha valaki egy nap bezabál, mondjuk 3000 kcalt, másnap viszont nem eszik semmit, az úgy fogyhat?
Persze.
Úgy is fogyhat, ha mindennap 3000 kcalt eszik. Ami nem feltétlenül zabálás.
A fogyás sok mindentől függ.
Ha valaki nagyon bezabál 1-1 alkalommal, attól még nem lesz 130 kg-os.
Kérdés, hogy máskor mennyit eszik és mennyit mozog.
Én pl. sok éven át úgy voltam vele, hogy kötelező módon kell reggel, délben, este, stb ennem, akár éhes voltam akár nem.
Bár az igaz, hogy jó ha sok apró részre felosztjuk a napi kaja adagot, de nyilván az is lényeges, hogy összességében mennyi kalóriát viszel be.
Tehát ha néha többet eszel, attól még nem leszel extra súlyos, de ha a bezabálást a semmi evéssel váltogatod akkor igen, mert tartalékol a szervezeted.
Ezért van az, hogy akik egész nap nem esznek semmit, csak este nagyon bekajálnak azok nem tudnak fogyni.
Ezért van az, hogy akik egész nap nem esznek semmit, csak este nagyon bekajálnak azok nem tudnak fogyni.
Közel 40 kilót adtam le így, időszakos böjtölesnek hívják, de ha nincs közöd a témához, akkor miért írsz? Tök mindegy hányszor eszel egy nap, a bevitt kalória a lényeg.
Az természetesen igaz, hogy aki napi egyszer eszik és jól bekajál (=nem kerül kalóriadeficitbe), az nem fogy. Pont ugyanúgy nem fogy, mintha több részletben enné meg ugyanazt az ételt.
Az összmennyiség számít.
Napi egy evésnél még nem lassul be az anyagcsere (tartalékoló üzemmód pedig nincs, energiahiányban mindenképpen fogyunk, ha tetszik, ha nem. az elhasznált energián tud optimalizálni a test valamennyit), ahhoz több napos koplalás kell.
Ezeket már nagyon sokszor kitesztelték, sajna vannak makacs tévhitek.
Hogy valakinek segít-e a napi egy étkezés a fogyásban, egyáltalán jólesik-e neki, az már teljesen egyéni.
nem, érdemben nem, egy nap alatt amúgy sem foghats, ha belegondolsz, hogy 0,5 és 1 kg kzött van az ideális fogyás, akkor ez naponta is csak száz X gramm fogyás...
egyébként ezért nem működik a 90 napos diéta sem...
Hetekig? Nos, akkor szerintem picit sokkolja a szervezetét, nem tartom ideálisnak, fogyni természetesen lehet vele (hacsak nem annyira lassú az anyagcseréje, hogy napi 1500-zal sem fogy). Esélyesnek látom a fokozott izomvesztést, hisz az aminosavakat nem tárolja a test, muszáj elkezdenie izmot is bontani. OK, nem olyan sokat, ha 2 naponta bőséges fehérjebevitel van és visszaépül, de mégsem jó ez így, no.
S a legtöbb ember nem érzi magát jól ilyen fura rendszerű táplálkozás mellett, ebben biztos vagyok.
No meg... Nem tudom, más hogy van vele, de ha én ilyen erősebb napokat tartok, az nem szokott 2 napnyi fehérjét hordozni... Nem hiszem, hogy egyedül vagyok ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!