Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mivel helyettesítitek az...

Mivel helyettesítitek az átlag házban megszokott dolgokat?

Figyelt kérdés

Egy ideje kalóriát számolok, fogyok is szépen, minden jó, de szeretnék egy tartható életmódot kialakítani. Elkezdtem már lecserélni a konyhában lévő élelmiszereket, de van pár dolog,aminél nem találom meg a megfelelőt. Igazából a kalóriatartalma ugyan annyi,vagy hasonló,mint az,ami elvileg nem jó kaja

Pl: olaj helyett kókuszolajat használok, de kcalba semmi eltérés nincs

Vaj, amiből még nem találtam meg a megfelelőt,

Felvágott,most selyemsonkát eszek, mert azt szeretem is,és kcal-ba is oké

Kenyér, amit sütni szoktam,de az sok kcal, inkább megveszem a menteset,de iszonyat drága, erre is keresek megoldást.

Bármit amit lecseréltetek,és jó tanács lenne, szívesen várok :)

2023. júl. 25. 19:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

Nem csak a kcal szamit, hanem az is hogy mennyire laksz jol valamitol illetve mennyire egeszseges. Hiaba ugyanannyi kcal a kokuszolaj, abszov es errendszerre nem karos, hokezelve sem.

A hazi kenyeres is sokkal egeszsegesebb mint a bolti mentes kenyer ami csak a sok adalek miatt all el. Raadasul jol se laksz toke

Olajspraybol meg oszinten 1et kiveve mind szar. Nekem csak a gymbeam kokuszolaj spray vált be, az tenyleg szetszorja az olajat. Akar otthoni kiurult szorofejes flakonba toltottem olajaty akar bioboltosab vsgy aldis sprayt vettem mind egy csikbanfujta ki az olajat, abszokut nem szorta szet mint a spray

2023. júl. 26. 13:34
 12/17 anonim ***** válasza:
A selyemsonka helyett prágait vegyél. A selyemsonka a létező legsz...r.bb minőség a prágaiban meg van normálisan fehérje.
2023. júl. 26. 14:41
 13/17 anonim ***** válasza:

Glténmentes és laktózmentes dolgokkal, nem jókedvemből.

Ezek után nem fogok még mást is helyettesíteni, így is elég szr néha pl amikor elutazunk.

2023. júl. 26. 15:46
 14/17 A kérdező kommentje:
1e-as. Tudom milyen,laktózérzékeny vagyok.
2023. júl. 27. 06:13
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

PAM canola olayspray-t használom. 9 voltam :)

(Csak tudnám miért kell lepontozni az embert mikor segítő szándékkal ír valamit)

2023. júl. 27. 06:16
 16/17 anonim ***** válasza:
Én spray-t aránylag drágabak találom ezért egy szilikon ecsettel szoktam a dolgokat megolajozni, illetve nagyon erősen gondolkodunk egy air frier sütőn de egyetemistaként nem engedhetjük meg magunknak. Én nem fogyás céljából alkalmazom ezt csak egyszerűen jobban esik a testemnek a kevés zsír, mert emésztési gondokat okoz nálam. A vaj ha használok akkor is light. Sokan szeretik, én spec. A sima tk. Tésztára szavazok, de a rizstészta (gyorsan el is készül) sokkal kevesebb kcal. A tejet tudod úgy inni hogy a 1.5 %-hoz öntesz még egy pici vizet, bizonyos keretek közt az íze is marad. Minden tejterméket tudsz light-ra cserélni, a felvágottból én is a csirkemell leheletvékony sonkát eszem. Emellett rengeteg szezonális zöldség, éppen mi termett a kertben otthon a családi háznál. Vannak zero syrupok vagy ugye édesítők amivel a cukrot ki tudod pótolni, de ez gondolom már megvolt. Pl az avokádókrém egy nagyszerű zsírforrás és egészséges is. A hüvelyesek nem vészes árúak, ellenben a halak már lehetnek húzósak. Itt is az olaj nélkülit keresd, maximum csepegtess rá 1-2 cseppet. Salátára én nem használok öntetet, a joghurt intolerancia miatt nekem laktózmentes és alacsony zsírszázalékú, a liszt teljeskiőrlésű. Más nem hiszem hogy eltér a mi konyhánkban egy hagyományostól.
2023. júl. 30. 21:22
 17/17 anonim ***** válasza:

Vaj helyett... semmi. Remélem nem kenyérrel eszed...

Felvágottból van normálisabb, 90% fölötti hústartalommal. De elég drágák, simán jó, sőt jobb helyette a tojás is.

A kenyér teljesen fölösleges. Reggelire zabkása és/vagy tojás tetszőlegesen elkészítve, ebédhez nem tudom minek, este szintén tojás vagy sonka zöldségekkel.

2023. aug. 16. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!