Mivel helyettesítitek az átlag házban megszokott dolgokat?
Egy ideje kalóriát számolok, fogyok is szépen, minden jó, de szeretnék egy tartható életmódot kialakítani. Elkezdtem már lecserélni a konyhában lévő élelmiszereket, de van pár dolog,aminél nem találom meg a megfelelőt. Igazából a kalóriatartalma ugyan annyi,vagy hasonló,mint az,ami elvileg nem jó kaja
Pl: olaj helyett kókuszolajat használok, de kcalba semmi eltérés nincs
Vaj, amiből még nem találtam meg a megfelelőt,
Felvágott,most selyemsonkát eszek, mert azt szeretem is,és kcal-ba is oké
Kenyér, amit sütni szoktam,de az sok kcal, inkább megveszem a menteset,de iszonyat drága, erre is keresek megoldást.
Bármit amit lecseréltetek,és jó tanács lenne, szívesen várok :)
A kókuszolaj mitől jobb? Telített zsír, a legtöbben abból eleve túl sokat visznek be. Sokan írják, hogy egészséges, de nem értem, miért.
Felvágott helyett maradék húst eszem inkább, ugyanannyi pénzért jobb tápanyagarányra hozható ki. A halkonzerv (paradicsomos vagy sós lében) is jó ár-érték arányban, állati omega 3 forrásnak.
Vettem szezámmagkrémet, és a maradék hüvelyes főzelékből hummuszt készítek. Földimogyoróvajjal is lehet. Ez is jó felvágott helyett, a hüvelyes is jó fehérje forrás.
Ami a kenyeret illeti, szerintem az arányokon múlik minden. Úgy lesz kevesebb kcal, hogy kisebb szeletet vágok.
"De most nekem leginkább a kalória számít,amíg a cél súly nincs meg"
Bármit ehetsz, ha számolod a kalóriákat. Egy tészta zöldséges szósszal nem tartalmaz végtelen mennyiségű kalóriát pl.
Ez a "bármit érhetsz" akkora bullshit.
Persze, bármit. De nem mindegy hogy 2 tábla csokival vagy minőségi táplálékkal tölti ki valaki a kalóriakeretét. Az előbbivel szédelegni és szenvedni fog, míg az utóbbival nem éli meg kínnak a kcal deficitet.
Kérdező!
A főzési metódusok megváltoztatása számít sokat. Pl: évek óta 0 olajat használok sütéshez. Légkeveréses sütőhöz nem kell. A rántott hús se száraz. Jó serpenyőhöz se kell.
Én sajnos, nem sajnos a a szenyóról nem vagyok hajlandó lemondani. Vaj helyett light sajtkrémet használok, vagy házilag készített "humuszt".
Zsemlét/kenyeret csinálok magamnak Szafi lisztből vagy ha nincs kedvem megveszek valami sima pékárut (kalóriában semmmivel nem rosszabb kb) és megeszek mellé egy nagy adag zöldséget is, hogy javítsak a gyors ch felszívódásán.
Olaj helyett én is 0 kalóriás spray-t használok és kókuszolajat, néha-néha disznózsírt.
Kávéhoz sima tej helyett, mandulatejet használok.
Ha valami tejszínes kaját főzök, sima tejszín helyett rizstejszínt használok és azt is módjával.
Tésztára ha csak a kalória számít szerintem nincs sokkal kedvezőbb alternatíva.
Persze vannak ezek a zéró tészták ha azzal meg tudsz barátkozni akkor oké.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
9es köszönöm szépen
Olaj helyett milyen spayt használsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!