Csak egyet? Nekem 2-3 tábla a napi adagom. De más meg bagózik vagy iszik.
2023. jún. 18. 17:57
12/26 anonim válasza:
Kicsit több a hozzáadott cukor benne, mint a napi ajánlott maximum. De ha rendszeresen sportolsz, így magasabb a kalóriaszükségleted és semmi más hozzáadott vagy szabad cukrot nem fogyasztasz, akkor éppenséggel beleférhet. Nyilván azért javasolt korlátozni a hozzáadott cukrot, mert ha többet eszel, azzal ártasz magadnak. De ha ezen kívül minden rendben van az étrendeddel és az életmódoddal, tehát eszel elég zöldséget, rostot, ezen felül már nem fogyasztasz érdemben hozzáadott cukrot és gyümölcslevet, akkor nem valószínű, hogy ennyitől bajod lenne.
2023. jún. 18. 19:42
13/26 anonim válasza:
#12: Ez egyénfüggő. Én is megeszek napi szinten 1-2 tábla csokit, egy zacskó cukrot, legalább 10-20 szem karamellás cukrot, reggelire nutellás kalácsot, ebédhez süteményt. Ezt már hosszú évtizedek óta, és semmi bajom. A súlyom is pont normális, semmi plusz nincs rajtam, holott egyáltalán nem sportolok, nem eszem zöldségeket, csak főként húst krumplival. Inni pedig kólát iszom, de abból is csak a normált, mert a cukormentestől megfájdul a gyomrom. Szóval nem a cukor az ártalmas, hanem az azt helyettesíő műdolgok.
2023. jún. 18. 20:42
14/26 anonim válasza:
Minden nap 1 csoki és 52 kg ja. Birom ezen az oldalon, hogy mindenki modellalkat. Akkor is, ha zabálni kell, akkor is, ha fogyni kell 😂
2023. jún. 18. 21:04
15/26 anonim válasza:
Ha egyfolytában csak csokit zabálnál az lenne baj.
Ha változatos az étrendet és mozogsz is nincs probléma.
2023. jún. 18. 21:40
16/26 anonim válasza:
#13, valóban nem lesz mindenkinek baja a túlzott cukorfogyasztástól, de a többségnek lesz. Ezért született az ajánlás. Nem a hasukra csaptak, meg népi hiedelmekre alapoztak. Az, hogy a kalóriabevitel 10%-a alatt érdemes tartani a szabad cukrot, rendesen meg van alapozva tudományosan.
Ami a mesterséges édesítőszereket illeti, ezeket csak annak ajánlják, akik egyáltalán nem fogyaszthatnak cukrot. Egészséges embereknek az édes íz csökkentését javasolják, tehát hogy ne helyettesítsük a cukrot semmivel. Hogy ez mennyire nyugszik biztos alapokon, azt már nem tudom.
És persze mindenkinek szíve joga nem elhinni, hogy az ajánlásnak igaza van.
2023. jún. 18. 22:54
17/26 anonim válasza:
Itt mindenki ért mindenhez.
2023. jún. 18. 23:17
18/26 anonim válasza:
Napi szinten nem jó. Talán nem látszik meg a súlyodon (most még), de a szervezetednek hosszútávon sokat árthatsz vele, pl. simán cukorbeteg lehetsz tőle (bár ez részben genetika kérdése is). Egyébként ha már csokit eszel, egyél étcsokit, a "boldogsághormon" is abban van, nem pedig a tejcsokiban, de azt is csak módjával. A legjobb lenne lenullázni a cukorbevitelt, de hát... minek is az egészséges szervezet? Az túl unalmas :)
2023. jún. 19. 02:48
19/26 anonim válasza:
Tehát ha nekem 1400 kcal a napi kalóriadeficitem akkor ha napi 1400 kcal értékben eszek csak csokit akkor nem fogok hízni ugye? 🙃
2023. jún. 19. 05:49
20/26 anonim válasza:
Hát én is megeszem, de még sutizek is este vacsi után.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!