Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 1200 kcal, napi 10e lépés...

1200 kcal, napi 10e lépés semmi fogyás kicsi hízás. Miért lehet ez?

Figyelt kérdés

Mostmár több mint két hete 1200 kcal eszem, mérem (nem eszem többet ha mozgok) mindennap 10-20e lépés között megyek hei 2-3x edzek. Egy kilót se fogytam sőt híztam egy felet. Nem vagyok a ciklusom elött, pm alulmüködő vagyok de rendben vannak az értékeim.

Kb egy éve ugyanezzel a kalória mennyiséggel tudtam fogyni.

Mitől lehet? Létezik, hogy még csak egyszerűen nem indult el?

160/55kg 24L

2023. máj. 5. 13:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
44%

"Egy kilót se fogytam sőt híztam egy felet"

Két hét alatt nyilván nem történik a mérlegen is detektálható érdemi változás testzsír és testsúly tekintetében, fél kiló hízás pedig nem hízás, ez nevetséges. Az a fél kiló egy nagyobb pisilés. Még egy nem fogyókúrázó személy testsúlya is ingadozik napi 2-3 kilót (víz, salak, széklet, só, elektrolit, glikogén, stb.). 5-6 kiló már hízás, fél kiló nem.

2023. máj. 5. 13:18
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
Nincs rajtad felesleg.
2023. máj. 5. 14:35
 3/12 anonim ***** válasza:
40%

1, nincs rajtad felesleg

2, 2 hétben nem mérünk változást

3, nem 1200 kalóriát eszel, mert 1200 kalórián MINDENKI fogyni fog.

2023. máj. 5. 16:15
 4/12 A kérdező kommentje:

Az utolsót nem értem, ellentmondás amit írsz. Akkor azért nem fogytán

Mert túl sokat eszek vagy két hét alatt nem lehet fogyni tehát jól eszek?

2023. máj. 5. 17:36
 5/12 A kérdező kommentje:
Ha a férjem nem kever titokban a kajámba zsírt akkor pedig annyit eszek. Gondolom pár kcal eltérés lehet. Régebben rutinos számláló voltam mindig működött is így fogytak le 65rol 48ra.
2023. máj. 5. 17:39
 6/12 anonim ***** válasza:
84%
Két hét után pontosan mit vársz egyébként? Majd ha két hónap múlva sem fogysz, akkor kezdj el gondolkodni. Tökéletes BMI-vel amúgy sem értem, hogy miért koplaltatod magad 1200 kalóriás deficitben.
2023. máj. 5. 17:45
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

Semmi ellentmondás nem volt abban, amit írtam.

2 hétben nem mérhető a zsírvesztés, ahogyan 2 hét alatt meghízni sem tudsz. A mérlegen persze lehet változás, de milliónyi dologtól tud ingadozni a súly napról napra.

Legyél türelmesebb.

Illetve, a BMR-ed ~1250 kalória.

Ha valaki az alapanyagcseréjét eszi meg 1 nap, az 100%, hogy kalóriadeficitben lesz.

Tekintve, hogy napi 10 és 20 ezer lépésed van, az körülbelül 300-600 kalóriát eléget még nálad is, így ha azt nézzük, akkor 100%, hogy megvan az 500 kalóriás deficit. De ez csak matek.

Valójában nagyon könnyű elszámolni a kalóriát és 1200 kalóriánál már a +100 kalória is sokat számít. Főleg úgy, hogy pajzsmirigy alulműködésed van, így a legrosszabb esetben 30%-kal is eltérhet a kalóriaigényed egy egészséges emberrel szemben.

Várj még 3 hetet, ha továbbra sem mozdul semerre a mérleg, akkor kezdj el gyanakodni, hogy valóban 1200 kalóriát eszel-e.. Egyébként meg, ha nem vagy elégedett az alakoddal, az közel sem azért van, mert kövér lennél, hanem mert nincs rajtad izom és nem vagy formás. Én a helyedben tartanám a heti 3 súlyzós edzést, amivel progressziót érsz el, és mellé legalább szintentartásnyi kalóriát ennék.

Tudom, hogy milyen érzés a mérlegre hagyatkozni, de hidd el, hogy az semmit sem mutat. Dobd ki a mérleget, egyél rendesen, vigyél be elég fehérjét és legyen az edzésed progresszív. Ennyi.

2023. máj. 5. 17:51
 8/12 A kérdező kommentje:

Azért mondom, hogy ellentmondás mert kijelentették, hogy nem annyit eszem. Miközben honnan tudod hogy nem annyit eszem ha szerinted ennyi idő alatt nem is latszodhat a fogyás akkor lehet jól eszem. Pont ezért kérdeztem lehet e hogy még csak szimplán nem indult be vagy vigyem lejjebb a karoriat.

Egyébként jók amiket írtál köszi így fogom csinálni.

2023. máj. 5. 17:57
 9/12 anonim ***** válasza:
36%

Jó, így vissza olvasva valóban fogalmazhattam volna érthetőbben.. :D

"Pont ezért kérdeztem lehet e hogy még csak szimplán nem indult be vagy vigyem lejjebb a karoriat."

Ennél kevesebbet semmiképp se egyél, ez az alapanyagcseréd már így is. Alapanyagcsere alatt huzamosabb ideig nem eszünk, mert egészségügyileg lehetnek problémák.

2023. máj. 5. 18:06
 10/12 NTBS ***** válasza:
53%
Nincs súlyfelesleg.
2023. máj. 6. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!