Fogyáshoz ez a számítási módszer jó egyáltalán?
33 éves, férfi, 178cm, 139 kg vagyok.
Itt leírja, hogy hogyan kell kiszámolni, hogy mennyit ehetek max egy nap.
Ami kijött nekem:
Alapanyagcsere: 2176,5
Szintentartáshoz: 1490,19
Fogyáshoz: 990,19
Amit le kell mozognom egy nap: 1186 kcal
Tehát naponta kb 1000 kalóriát ehetek? Most ez komoly? Az nagyon kevés.
És akkor ez ahhoz elég, hogy heti 0,5 kg-ot fogyjak állítólag. Szerintem ha ezt betartom, kb naponta menne le annyi.
Ez valós, hogy 1000 kalóriát ehetek egy nap?
A mozgás része sem egyszerű mondjuk, 1200 kalóriát naponta ledolgozni.
Eleve ott a baj, hogy a szintentartásnyi kalória kevesebb, mint az alapanyagcsere.. :D
Az alapanyagcsere (BMR) az a kalóriamennyiség, amit a tested az "életbenmaradáshoz" használ fel. Azaz, ha egész nap csak az ágyban fekszel és még csak a kezedet sem mozdítod meg kb.
Így értelemszerű, hogy a szintentartásnyi kalóriád ennél biztosan több lesz.
De, egyébként semmi és senki sem fogja neked megmondani pontosan, hogy mennyi kalóriára van szükséged.
Állj rá a mérlegre, nézd meg hogy hány kg vagy, ezután 2 hétig egyél X kalóriát. Ebben a 2 hétben minden nap állj rá a mérlegre és vonj napi/heti átlagot.
Ha elégedett vagy az eredménnyel, akkor szuper, ha meg nem, akkor változtass a kalória mennyiségén.
U.i.: Első és legfontosabb szabály: Huzamosabb ideig NEM eszünk az alapanyagcsere alatt, mert hosszú távon káros egészségügyi következményei lehetnek. Kezdj el 2200 kalóriát enni, legyen napi 10.000 lépésed, és garantált a fogyás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!