A rántott dolgokon (karfiolra gondolok leginkább) milyen arányban van a kalória elosztva a prézli és maga a termék (karfiol) között?
Gondolom, ha 100g rántott karfiolban van 150 kalória, akkor abból nem mind a karfiol, hanem a prézli (vagy panír, ki hogy hívja) is elvesz jópár kalóriát.
Ez körülbelül milyen arány lehet zöldéseknél és húsoknál?
Egyrészt a kalória többsége a panírban van - a zöldségfélék kalóriatartalma igen kevés -, a liszt és a zsemlemorzsa viszont jóval több kalóriát tartalmaz, emellett a sütés során nagyon meg tudja magát szívni olajjal.
Ha "lehámozod", akkor minimális kcal-lal számolhatsz (100 g 10-40 kcal között). De pontosan soha nem lehet megmondani, mert egyrészt a panirozásjoz használt liszt-morzsa mennyisége is igen eltérö lehet egyénenként, másrészt a felvett olajnál is lehet akár 4-5-szörös különbség.
Tehát pl, 100g rántotthús 300 kalória, akkor a rajta lévő panír durván lehet akár a fele is, 150 kalória? Az azért kicsit durva.. :D
De javíts ki, ha tévedek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!