Milyen ételek férfek bele egy fogyókúrás étrendbe?
1500 baromi kevés. Miért ennyi? 150 centi vagy és fekve dolgozol vagy miért?
Egyáltalán van tényleges túlsúlyod, vagy csak divatból akarsz még sovànyabb lenni az amúgy normális, vagy eleve alacsony súlyodnál? Mert ez a keret gyanúsan kevés. Hosszútávon ilyen kevés kalória, amúgy egészséges ( nem beteg,pl anorexiás) embernek nem igazán tartható. Energia kell az élethez, és az egészséghez is.
Egyébként az fér bele amiről te úgy ítéled meg, neked mi jó mi nem jó. Sok mindentől függ.
Ha bizonyos típusú étrendet követsz, mert pl az a tapasztalatod hogy te attól jobban érzed magad, vagy egészségügyi okokból, pl paleo, gluténmentes, keto, lowcarb, vega, vegán, laktózmentes stb stb.
Pl hiába írja le valaki hogy a hús+ zöldség belefér, ha te nem eszel húst, vagy hogy az olajos magvak beleférnek, ha te pl allergiás vagy rá. stb stb.
Én pl lowcarb étrenden vagyok mert összességében így érzem jól magam, a sok szénhidráttól sokkal éhesebb vagyok. Emellett fruktózérzékeny vagyok, így nem eszem gyümölcsöt, mert rosszul leszek tőle, +részben laktózérzékeny is vagyok, így a sajtokon kívül laktózmentes tejtermékeket eszem.
Alapvetően egy egészségesebb kiegyensúlyozott vegyes étrendnek lehetnek részei a húsok, a zöldségek, a tojás, az olajos magvak, a teljes értékű gabonák, a gyümölcsök, és a tejtermékek is.
Az lehet egyéni, hogy ebből mit eszel meg és mit nem. A te igényeidnek megfelelően. Ami nyilván mindenkinek más.
Az pl megint más hozzàállás, ha mindent összevissza eszik az illető minőségre tekintet nélkül, cukros termékeket, csipszet, sütit, fehérlisztes cuccokat stb stb, csak 🙏 férjen bele abba a bizonyos kalóriakeretbe amit az adott ember kitalál, vagy valahol valaki, valami kiszámolja neki.
Egyébként az erre készített kalkulátorok sem pontosak, csak becslések.
Ha csak a kcalt nézed, persze minden belefér. De úgy lesz egeszsegesy hosszutavon fenntarthato es ugy nem fogsz ehezni, ha az étel minőségi. Ha pékáru akkor teljes kiorlesu, ha teszta akkor durum vagy twljes kiorlesu, ha hus akkor sovany (szuz, szarnyasmelly szarnyas comb, sertescomb, pulyka daralthus, zsircsokkentett sertes daralthus, karaj stb), ha tejtermek akkor light (sajt, mozzarella, natur joghurt, turo)
Mindenbol a natur verzio ami lehetoleg sem cukrot sem edesitoszert nem tartalmaz
Szoval ilyenek.
Abonett, rizspufi amiket el lehet felejteni. Hamar megdobja a vercukrot majd leesik es ehes leszel. Feher liszt ugyanez.
Rizsbol basmati, vagy bulgur, koles, quinoa, hajdina
Zabpehely is jo szenhidratforras ha nem fozod szet
Krumpli is t3ljesen jo amig nem bő olajban sul ki
Minden olajban sult dolgot erdmemes kerulni es fozes kozben nem hasznalni vagy minimal olajat . En pl a hagymat is vizben parolom mar.
Minden!!! sós étkezéshez egyél egy tál friss zöldsalátát vagy más zöldséget. Eltelít, lassítja az ételek felszivódását, vitaminok vannak benne meg rostkk az emesztesnek.
Pelda etel lehet akar egy toltott paprika zsircsokkentett vagy pulyka daralt husbol, olaj nelkul basmati rizzsel vagy bulgurral
Vagy lehet egy gyros sok zöldséggel, teljes kiorlesu pitaval es light joghurtos szosszal
Akar egy fasirt zsircsokkentett husbol, tojassal, benne minimalis menjyisegu teljes kiorlesu kenyer . Melle zoldbab vagy zoldborsofozelek ugy hogy nem ránto hanem leontod a fozoviz nagy reszet es csak egy kis reszet leturmixolod egy adag zoldseggel. Ezt visszaontod es ettol lezs suru.
Lencse, voroslencse, babfozelek is teljesen jo
Szoval kb rantotr dolgokon kivul barmit el lehet kesziteni egeszsegesen, kaloriacsokkentetten.
Nekem a kedvencem a kukoricas bulgur keksajtoa fozotejszines csirkevel
#Utolsó
Köszi szépen, ez valóban hasznos volt
Minden beleférhet. De idővel meg fogod tanulni, hogyan, zömmel milyen ételekből állítsd össze úgy az étrendedet, életmódodat, hogy a célodhoz hozzásegítsen, ugyanakkor fenntartható legyen hosszútávon. Hisz hiába fogysz le x kilót x idő alatt, azt a súlyt meg is kène tartani, és ha kúrákban gondolkodsz, azok időszakos dolgok, ha nem a régi étkezési szokásaid, aktivitási szokásaid megváltoztatásán dolgozol, akkor mindig vissza fogsz hízni.
Pl cukros édességekből üdítőkből, csipszből, gyorsételekből könnyen túleszi/ issza magát az ember, viszont nem különösebben táplálóak, hamar éhes lehet az ember az elgogyasztásuk utan, ezért megint enni fog, és így könnyen többet ehet, mint ami fogyáshoz, majd később súlytartáshoz kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!