Elvileg a bab, meg a hüvelyesek jó fogyókúrás ételek, mégse látom egyik szálkásító étrendbe se, csak a rizst. Én tudom rosszul? És inkább hízlalnak?
Sok bennük a fehérje,a rizsben inkább szénhidrát van. A rizs nem rossz, eheted olykor olykor, de mértékkel mindent!
Ha a rizset olajjal készíted akkor viszont megugrik a kalória tartalma.
A hüvelyesekben meg sok a fehérje:)
Én inkább javaslom a hüvelyesek gyakoribb fogyasztását
ja és sokkal változatosabban elkészíthetőek mint a rizs, de pl testépítők ugye mindig rizs+csirkemell, mert elvileg segíti a fehérje beéípulését ( csak hallottam nem tuti) szoval igen, ezért lehet benne minden szálkásító étrendben
(előző voltam)
Igazából csak megszokásból ajánlja mindenki a csirkerizst.
Nincs a babbal semmi baj.
Nincs velük baj, csak nem mindenki szereti ill. tudja gond nélkül megemészteni őket. A rizst meg a csirkét a legtöbb ember szívesen megeszi, és gyorsan el lehet készíteni, míg a száraz hüvelyeseket áztatni is kell főzés előtt.
A kalória- és szénhidráttartalma alapján elég jó fogyókúrás étel, mivel elég laktató, a rizsnél szerintem jobb. A húst viszont nem cserélném le rá, 100g kész csirkemellben 30 g fehérje van, míg a főtt babban csupán kb. 9 g. Köretnek teljesen jó.
A zöldségek fehérjetartalmával ne számoljatok... Nagyon alacsony a biológiai értékük
Amúgy meg a hüvelyesek jók! Rost is több van bennük, mint a rizsben! Amikor testépitettem, akkor lencsét főztem meg vizben, + ételizesitő+ bors. Sokáig táplál, lassan szívódik fel. De ami mégjobb:zabpehely
Szegény vegánok, tuti minden izma leépül mindegyiknek.Főleg úgy, hogy néhányuknak még a testépítés is sikerül valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!