A test mennyire érzékeli, hogy deficitben, vagy többletben van a napi fogyasztás?
Én úgy érzem a deficitet, hogy éhes vagyok.
Számolom a kalóriát, ha pl kevéssel alatta vagyok, akkor egyik nap már este 10kor éhes vagyok, másik nap 9-kor, egyre többet kell kibírni szinte.
Egyébként gondolom arra gondolt a kérdező, hogy az anyagcserével történik-e valami, a válasz igen, befolyásol csomó hormonszintet és működést az is, ha deficitben eszel, az is, ha többletet.
3.
Detto.
Nem értem miert pontoztak le. A deficit nem a jóllét érzése. Bárhogy is tagadják a nagy hozzáértők!
Fogyj éhség nélkül... ja. :D
Én is szoktam érezni, ha deficitben vagyok. De ehhez kellett kb egy fél év nagyon tudatos kalóriaszámlálás. Utána már megszoktam az adagokat. Nem éhség, mert éhes nem szoktam lenni.
De ebből pont nem az következik, hogy nem kell számolni, úgyis tudja a szervezeted, mi kell neki. Ha tudná, nemm híztál volna el. Még persze én se.
6. Nem, kb akkor éhes az ember általaban, ha jó 6 órája nem evett. Én legalábbis.
Önmagában a kalóriadeficithez nincs sok köze az éhségnek, kivéve ha megfelelő információk hiányában konkrétan koplal valaki. Illetve egy rosszul összeállított, az egyén szamára nem optimális tápanyag arányú étrend is kiválthat indokolatlanul gyakori éhséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!