Milyen ételeket egyek ha diétázni szeretnék de nincs időm/kedvem mindig a kalóriát számolgatni?
Ha kalóriát nem is kell számolni, akkor meg az összetételre kell odafigyelni.
A tudomány jelenlegi állása szerint amúgy is többre mész hosszú távon egy szénhidrátszegény étkezéssel + intermittent fasting átállással.
Nem ez a tudomány állása, hogy az időszakos böjtöléssel mész valamire hosszú távon.
Persze hogy nem mindegy az összetétel. Nem mondtam, hogy mindegy. Egyszerűen lehet szar kaját enni kis mennyiségben, néha kell is, mert úgy egészséges mentálisan
Szerintem szimplán az egészségtelenebb kajákat próbáld minimalizálni. Cukros üdítők, chips, édességek, péksütik, gyorskaják, stb. Ezekben viszonylag sok a kalória, és nem is igazán laktatnak. Szóval ezeket nem kell teljesen kizárni, viszont ne ilyesmiből álljon az egész napi étrended, mert ha csak ilyesmiket eszik az ember, azzal nehéz fogyni is meg egyszerre jól lakni is.
Amúgy persze, kalóriaszámolás nélkül is le lehet fogyni, csak szerintem lehet, hogy nehezebb. Mármint, ha az ember sosem méregette a kajáját és számolta ki, hogy miben mennyi kalória van, akkor igazából fogalma sincs róla, hogy amekkora adagokat ő szokott enni egy étkezésre, az a "kevés-sok" skálán még is hol van.
Az időszakos böjttel vagy a ketogén diétával is el lehet érni a kalória deficitet.
Viszont jelen tudásom szerint ezek is csak kalóriadeficittel fogyasztanak, nincs egyéb előnyös jellemzőjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!