Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mennyit égethetek el 1 nap...

Mennyit égethetek el 1 nap alatt ilyen életmóddal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Fogyni szeretnék(nem sokat, -6-8kg), de nem tudom, hogy körülbelül mennyi kalóriát égethetek el 1 nap alatt.

170cm, 77kg, heti 5x súlyzós edzés, napi 20.000 lépés.

A súlyzós edzéssel nem égethetek el túl sok kalóriát, tudom. Viszont a lépésszám szerintem megdobja ezt.

BMR: ~1800 kcal

Edzés: ~250 kcal

Lépésszám: Na itt fogalmam sincs mennyi lehet. Normál tempó, (5km/h) Általában mindig egyben tolom le ezt, mert rengeteg időm van. Körülbelül 2 és fél órát jelent ez.

2022. dec. 23. 17:37
 1/7 anonim ***** válasza:
45%

20.000 lépés az nekem 730 kalória szokott lenni (174cm/63kg)

A mozgásod nagyon jó, az evésre való odafigyelést gondolom nem kell mondanom

2022. dec. 23. 18:48
 2/7 anonim ***** válasza:
35%
Nekem is rengeteg időm van, de inkább alszok. 😂
2022. dec. 23. 19:44
 3/7 anonim ***** válasza:
38%
A kaloriabazis nagyon jo erre.. megadod az adataid (kilo, suly,nem,kor, mennyit akarsz fogyni, es naponta irod a kajat, minden nap tudsz osszesiteni es kiierja h ma mennyit egettél el
2022. dec. 24. 01:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Bohóckodom, tehát vagyok...

Szerintem túlságosan sokat bíztok olyan energiaadatokra, amibe nincs beleszámolva rengeteg lényeges tényező mind ételek tartalma, mind emberek felhasználása szempontjából.

2022. dec. 24. 01:35
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"A súlyzós edzéssel nem égethetek el túl sok kalóriát"

De, ha rendesen odateszed magad, még többet is mint kardiózással. A lépéseket én nem venném a helyedben mérvadónak. Van valami konkrét tevékenység, ami eredményeképp te minden nap 20000 lépést megteszel? Vagy ezt a részt picit nem értem.

A 4-essel egyetértek. Bár számít nyilván a kalóriadeficit, ez a fogyás kulcsa, de lassan ott tartanak az emberek, hogy a fogkrémet is beleszámolják az étkezésükbe.

Én fogyáshoz azt ajánlom leginkább, hogy a mozgásodat ne is számold bele a kalóriákba. Ha egy embernek kell x kalória, akkor az nyilván azért kell, mert x kalóriát éget el, és annyit kell pótolnia. Ergo ha te úgy számolsz, hogy léptél 20000-et és beviszed az app-ba, akkor az automatikusan úgy számol, hogy azt vissza kell enned. Én a helyedben inkább nem tenném ezt, de ki hogy akarja.

Ne stresszelj nagyon rá, ha kitartó vagy, úgyis menni fog.

2022. dec. 24. 10:55
 6/7 A kérdező kommentje:

"Van valami konkrét tevékenység, ami eredményeképp te minden nap 20000 lépést megteszel? Vagy ezt a részt picit nem értem."

Lényegében csak amiatt lépek ennyit, hogy többet egyek. Izomépítés alatt egy ideig nem voltam aktív az edzésen kívül, és panaszkodtam az anyagcserémre. 2400 kalórián is jött fel a súlyom. Amint elkezdtem beiktatni apránként a minél több lépésszámot, rájöttem, hogy az anyagcserémmel semmi probléma nem volt, szimplán csak nem mozogtam semmit edzésen kívül.

Most ott tartok jelenleg, hogy 2800-3000 kalórián sem nő a súlyom, viszont nem tudom, pontosan mennyit égethetek el ezzel, mert nem akarom a véletlenre bízni.

De, a legjobb módszer, ha ebből a 2800-ból elveszek 500-at, és azzal tutia siker.

2022. dec. 24. 12:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Jó gondolat, aztán majd módosítod az alapján hogy hogyan alakul a mérleg. Igazából az ilyen netes adatok annyira jók, hogy kapsz egy kiinduló pontot, amit személyre tudsz szabni. A 2300 kcal jó kezdet. Ha nem fogysz, csökkented, ha nem tudsz rendesen teljesíteni edzésen, mert kimerült vagy, akkor növeled a mennyiséget. Amit én még javasolni szoktam, hogy ne egy számra legyél ráfixálódva. Ha egy nap éhesebb vagy, kevesebb az energiád, egyél többet. Ha egy másik nap, pl mikor nem edzel, nem vagy olyan éhes, akkor egyél kevesebbet. Ez egy teljesen természetes, és normális ingadozás. Én edzés napokon pl mindig súlytartó kalóriát próbálok bevinni. Ha meg épp nem vagyok annyira aktív, akkor jelentősen kevesebbet. De volt olyan is, hogy edzős napon nem voltam igazán éhes, másnap reggel viszont igen, így akkor ettem többet. Ha nem megy ennyire az intuitív odafigyelés, akkor próbáld meg, hogy mikor aktív vagy, csak 200 kcal deficitet tartasz maximum a kiszámolthoz képest, más napokon meg 700-at. Aztán meglátod, hogy érzed magad közben.
2022. dec. 25. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!