Mennyi proteint kell fogyasztanom ahhoz, hogy fogyjak?
64 kg, 173 cm…ulo eletmod kozepkoru no vagyok. Elkezdtem edzeni napi 2 ora biciklizes kozepes tempoban szabadban (heti 5 max 6 alkalom).
Mar utanaolvastam mindennek de mindenhol mast irnak es csak osszekevernek. Valahol eleg lenne az 1.3 x testsuly de van ahol 2.3 at irnak. A cel fogyas lenne izomzat elveszitese nelkul. Feherjeturmixxal segitem a napi feherjebevitelt. Na de most akkor mennyit is?
A cel 5-6 kilo vesztese.
Mi köze a fehérjének a fogyáshoz? A napi 2 óra biciklizés pedig biztos nagyon jó, de számolod a kalóriákat, kalóriadeficitben vagy? Csak mert ha nem, akkor biciklizhetsz napi 2 órát, nem fogsz fogyni.
Egyébként ha nem végzel súlyzós edzést vagy valamilyen erősportot, akkor az 1,0-1,5 g/tskg közti fehérjebevitel valóban bőven elegendő.
A fogyás alapvetően az étkezés mennyiségén múlik. A fehérjebevitel csak finomhangolás. Általános igazság, hogy testtömeg kilogrammonként 0.8 gramm fehérje elegendő. Lightos edzés mellett vagy fogyáshoz 1.2 a szorzó. Ha valaki gyakran edz és fogyni is akar akkor 1.5 az ajánlott. Magam is az 1.5ot tartom, neha kicsit kevesebb.
Ennel tobbet teljesen felesleges. A szervezet sem tudja ugy lebontani es emeszteni. Az olimpikonoknak es versenysportoloknak szokott 2-2.2 lenni.
Neked 90-95 gramm feherje korul kene beloni
Átfogalmaznám: ha fogyok egy jól összeallított étrenddel és kalóriadeficittel és nem izmot szerrtnék veszteni, akkor mennyi fehérjét vigyek be?
Válasz: súly*1.3 vsgx 1.5
6-os koszonom! Pontosan erre gondoltam!!!
Kaloriadeficitben vagyok, ket orat biciklizem es fogyni akarok nem izombol egeszseges etrend mellet. Napi 1300 a beadott kaloriam kb plussz minusz!
Az 1300 kb rendben van, bar az ala semmi esetre sem mennek a helyemben. Inkabb lodd be 1350re es akkor lehet picit kevesebb vagy picit tobb.
Ebbol kb 95 gramm feherje legyen (ez 389 kcal koruli)
A maradék 961 kcalbol idealisan
25-45 gramm zsir es 132-177 gr ch
De inkabb a ch legyen az intervallum teteje es a zsir az alja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!