Probaltam tobb helyen is de mindenhol mast szamol?
Szoval.
78 kg, 160 cm, 31 eves nő vagyok! Fogyni szeretnek. Kaloria szamlalassal. Oda figyelt etkezessel es kis mozgassal.
Probaltam a napi kaloria bevitelt kiszamolni. Az appban azt irja ha heti fel kg akkor kb 1400 kaloriat lehet egy nap, ha heti 1 kg akkor napi 1200 kaloria. Ha neten szamolom ott nem mond napot de minden oldal mast irt. Volt ami 1600 is. Ugyan ezekkel az adatokkal. Hat nem mindegy, hogy most 1200,1400 vagy 1600😩
Es kb mennyi ido alat tudnek 20 kgt fogyni zsirban?
Egy kis lab edzes pl. Sulyzokkal mennyit egethet kb!
1200 kcal semmilyen körülmények között, soha. Próbáltam, csináltam. Lefogytam, éheztem, kikészültem és végül falásrohamaim lettek, +10 kiló.
Azóta vissza tudtam fogyni. 1500 kalória alá soha nem mennék már. Ezt egy életre megtanultam. (160cm, 53kg jelenleg)
20 kg fogyás pedig nagyjából fél év. Légy türelmes és kitartó. Sok sikert!
Van egy rossz hírem: a kalóriákkal kapcsolatos dolgok a testedben becsült értékek. Már az is, hogy mennyit viszel be (ugye 100 gramm hús tartalmazhat kevesebb vagy több vizet is), azon keresztül, hogy mekkora hatásfokkal használod fel ezeket a kalóriákat (gyorsan végigmegy rajtad, vagy inkább raktároz a tested). De a legnehezebb mégis a valóságban kideríteni, hogy te konkrétan a mindennapjaidban mennyit égetsz el.
Van viszont egy aránylag jó módszer: elkezded számolni, hogy mennyit eszel (még ha ez becsült érték is), aztán két hét múlva nézd meg, hogy fogytál/híztál/maradtál ugyanannyi. Ha nem tetszik az eredmény, akkor csökkentsd a napi bevitt kilokalóriákat százzal, két hét múlva megint mérekezz. És így tovább, amíg el nem éred az ideális fogyást, ami heti 0,5, maximum 1 kiló.
De most hova akarsz sietni? Biztos vagyok benne, hogy meg 1700 kalroiaval is fogynal, mert ha ennyit ettel volna eddig, nem hiztal volna el.
Amugy en 1600 kaloriat lottem be fogyashoz, sikerult is, mellette heti haromszor sportoltam, de semmi komolyat, csak otthon edzegettem videokra, foleg kardiot ugye.
Most sulyt tartok mar 1900 kaloriaval es hamarosan szemelyi edzohoz fogok jarni, hogy azert egy picit jobb formam legyen, mert ugy erzem, hogy ehhez mar segitseg kell es en meg a sulyzos edzesekhez nem ertek egyaltalan :D
#8: De igen, drasztikus. Egy kezdőnek meg aztán pláne. Még mindezt fokozza, hogy egy nőről van szó.
1200 kalóriánál szerinted mit fog legelőször lebontani a szervezet? Az izomszövetet. Le lehet fogyni koplalva szarul is, igen. Ha neked ez a normális, akkor csináld,de ne hirdesd.
Ne a fogyáshoz szükségest számootasd ki, hanem az alapokat.
Alap kaloriaégetés vagyis a BMR az 11.4*súly + 476 a nőknek
Ennél sosem szabad kevesebbet enji, fogyáshoz sem. .ha valaki nem mozog vagy csak lightosan akkor ezt 1.2vel kell megszorozni a súkytartási kalóriához.
A fogyáshoz súlytartási kalóriánál kevesebbet kell enni, de a BMRnál többet mert annál kevesebbet sosem szabad.
Ha a két szám között van a fogyashiz szukseges kaloriad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!