Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Így le lehet fogyni?

Így le lehet fogyni?

Figyelt kérdés

Adott egy kb +40kg túlsúly 164cm 110kg tudom rengeteg 😔

Szülés elött sem voltam sovány sosem, de a gyerekkel itthon töltött 3 év alatt felszedtem 20kgt. Nagyon szégyenlem magam és változtatni akarok.

Most ezt a kalória deficites fogyást néztem...

De kicsit alakítottam rajta. Arra, hogy külön magamnak főzzek, sem időm sem pénzem sajnos. Tehát ugy gondoltam, hogy azt eszem amit főzők, abból egy kis vagy normál adagot attól függően mennyire kalóriadús, ezt kiszámolom mindig majd.

És attól függően, hogy ez mennyi kaloriàt jelent, ugy pótolom gyümölcsel, vagy néha ha kaloraiszegényebb az ebéd akkor mással pl túró, zöldség ilyenek. A cukrot és a lisztet teljesen nem tudom elhagyni, de megpróbálom minimalizálni a fött ételekben. Kenyeret nem fogok enni.

Mozgásnak kezdetnek napi 10km biciklizés, ha majd hül a levegő 3-4km séta esténként. Ugribugrálni sajnos nem tudok.

Ez szerintem nekem igy tartható, mert napi egyszer jóllakhatok, és így ki fogok tartani másnap délig kis gyümin ilyeneken.

Azt hogy napi 5x egyek pár falatokat màr próbáltam, de nem ment mert sosem éreztem magam jóllakottnak.

Szerintetek igy menni fog?

Nem célom éheztetni magam, annak semmi értelme tudom. Napi 1300-1400kcalt tervezek enni.

2022. aug. 15. 15:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Megfelelő mennyiségű, és szénhidrát/zsír/fehérje/rost arányú étkezés időben jól beosztva + rendszeres testmozgás a kulcs a fogyáshoz.

Az, hogy ezt hogy rakod magadnak össze, már egyéni dolog.

Ha jól rakod össze a kajádat menni fog.

2022. aug. 15. 16:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg nem fog hosszútávon működni. Egyrészt nem jó önmagában gyümölcsöt enni, mert felviszi a cukrot és éhesebb leszel. Jól nem laksz egy óránál tovább.

A napi egyszeri étkezés meg kifejezetten káros nőknek. Lehet fogysz, de az egészséged rovására

2022. aug. 15. 16:27
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ehhez a magassághoz és súlyhoz mehetsz kicsit 1400 fölé is ha gondolod. Szép lassan befog indul a fogyás 1800-2000kcal. Főleg ha valóban ennyit mozogsz, ami szintén eléget pár száz kalóriát. Aztán ahogy csökken a súlyod, úgy viszed lejjebb a kalóriát.
2022. aug. 15. 16:28
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez így butaság, nem tartható hosszú távon, 1400kcal neked még kevés. A gyümölcsök a bennük lévő cukor miatt elég kalóriadúsak, azt is számolnod kell, és ha meg már eszel, akkor az legyen olyasmi, amitől jól is laksz.

Előtte érdemes volna kivizsgáltatnod magad, ekkora súllyal borítékolhatóan lehetnek pajzsmirigy problémáid, IR-ed, ami gyógyszereket, speciális diétát igényel.

2022. aug. 15. 16:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Én 1500 kalóriát eszek naponta, reggeli, ebéd, vacsora kb 500-500 kalória. Van, hogy ebédre kicsit többet eszek, akkor kevesebbet vacsorázok.

Ha nagyon éhes vagyok, van, hogy kicsit többet eszek, de le is mozgom.

Ez nekem egyelőre tartahtónak tűnik, eddig 1 hónap alatt 2 kg-t fogytam, de rajtam csak 2-3 kg felesleg van, csak szeretnék inkább a normál kategória aljába esni a teteje helyett, mint jelenleg.

Ha nagyobb súlyfelesleged van, valószínűleg te eleinte gyorsabban fogsz fogyni. Napi 10 km biciglizés ha eddig nem sportoltál, sok lehet. Szerintem elég heti 3 alkalom is. A maradék napokon pedig csinálhatsz valami kicsit lightosabbat, pl. van fönt egy csomó videó a neten pl. pilátesz edzésről, stb. Próbáld ki! Nekem nagyon bevált. :)

2022. aug. 15. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!