Főtt tojást szeretnék holnap készíteni. Főzés előtt vagy után mérjem le és vigyem be a táblázatba? Lehet buta kérdés, új vagyok ebben a kcal számolásban.
Erre nem is gondoltam, köszönöm!
Még egy röpke kérdés: olajos tonhal esetében úgy mérjem, hogy előtte leöntöm róla az olajat? Vagy ez is mindegy?
Hisz azért csak magába szív valamennyit.
Az olajos hal esetében az a gond, hogy a gyártó valószínűleg beleszámolta az olajat is. Ha leöntöd, akkor a dobozon levő tápértékadatokat felhasználva hülyeséget fogsz beírni a számításodba.
Szóval, ha mindenképp olajosat akarsz, nem jó az, ami sós lében van, akkor a következőképp járj el. Leméred egyben, amit meg akarsz enni, kiszámolod a táblázat alapján, hogy az mennyi kcal stb. lenne. Aztán leöntöd az olajat, és leméred, mennyit öntöttél le. Ennyi zsírt levonsz a makrókból, és grammonként 9 kcalt levonsz a kcalból is. Remélem, világos, meg érthető is, hogy miért így érdemes számolni.
Előfordulhat, hogy a dobozon lecsepegtetett töltő tömegre adják meg az adatokat, de ilyet még csak borsónál, zöldbabnál láttam, olajos hal esetén nem. Sós leves tonhalnál lecsepegtetett tömegre adták meg, ahol néztem, az egyszerűbb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!