Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Nagy adag étel adagjainak...

Nagy adag étel adagjainak makróit hogyan számolom ki?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e úgy makrókat számolni, hogy nagy adagokat főzök? Pl. Egy tepsi rakott krumplit ha készítek, utána egy adagnak a makróit, hogyan mérem le/ számolom ki?



#makro #kalóriaszámolás #Nagy adag étel
2022. márc. 27. 18:47
 1/6 pingin válasza:
Külön-külön kell leméred a hozzávalókat a készítés során.
2022. márc. 27. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Leméred a teljes adag hozzávalóit, majd azt visszaosztod a kész étel porcióira.
2022. márc. 27. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Tehat pl, ha egy rakott krumpli, elkeszitve 1kg-t, es en 4 adagban szeretnem megenni:

1 kg

106g szenhidrat

55g feherje

97 zsir

Akkor 1 adag 250G

26,5 szenhidrat

13g feherje

24.5 g zsir


? Ez igy eleg kevesnek hangzik

2022. márc. 27. 19:52
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

számolni kell azzal is, hogy az étel párolog. tehát ha megsütsz 1 kiló csirkét, és négy adagban akarod megenni és 250 grammonként eszed meg, az nem fog kijönni. a csirke kisülés után kb 660 gram lesz, és annak a negyedében lesz ugyanannyi kalória, mint az egy kiló nyers csirke negyedében


a példádat annyira nem rétem, de jó logikának tűnik


pl 400 gr krumpli, 60 gramm kolbász, 10 tojás, 2 dl tejföl van a rakott krumplidban. akkor ha ki van sülve és a telejs adag negyedét eszed, akkor abban pont ugyanannyiy kalória lesz, mint 100 gramm krumpliban, 15 gramm kolbászban, 2,5 tojásban és fél deci tejfölben

2022. márc. 27. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
Mi csináltuk, nem biztos, hogy pontosak lettek az eredmények. Jegyzőkönyvet vezettünk a hozzáadott dolgokról súlyra, kalóriára. Lemértük a tepsit üresen, a kész kajával együtt is, feltételeztük, hogy abban van az összes kalória (fehérje, stb) és akkor a tányérba, ételhordóba is súlyra mértük. Abban is segített, nehogy túl kevés kaját vigyünk egy nehéz munkanapra.
2022. márc. 27. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Helyesen számoltál!


Azt lehet elszúrni, ha felteszed, hogy a készétel tömege az, mint a hozzávalók tömege. Valójában kevesebb a párolgás miatt. Ezért vagy leméred a készételt, vagy egyenlő adagokra osztod.


Akkor nem működik még ez a módszer, ha valamit kidobsz az ételből. Pl. leöntöd a főzővizet, leszeded a zsírt stb. Hiszen nem tudhatjuk, mennyi tápanyag oldódott ki abba a vízbe. Becsülni tudod csak.

2022. márc. 27. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!