Milyen tippek, trükkök vannak, amik segítségével könnyebben betarthatnám a napi kalóriakeretet?
Több weboldalon kiszámoltam, hogy egy nap mennyi kalóriát kéne bevinnem a fogyáshoz, és átlagosan kb. 1500 jött ki eredménynek. (Egyébként ilyen érték reális lehet, ha kb. 12 kg túlsúlyom van?)
Az érdekelne, hogy ti esetleg tudtok-e olyan tippeket, amikkel egyszerűbben lehet betartani a kalóriakeretet? Olyasmikre gondolok, hogy van aki pl. megszabja, hogy egy nap x időpont előtt és y időpont után már nem eszik, így elkerüli a felesleges nassolásokat. Tudnátok még ilyeneket mondani?
Hát azért elég karcsú az az 1500kcal. Nem a felesleg határozza meg a szükségletet.Hanem a nem, kor, magasság, testsúly.
Nincsenek csoda módszerek, csinálni kell, és meglesz az eredménye.Ami segíthet ha megtervezed előre az étkezéseidet.Mindig egy hétre.És követed.Ha tudod magad tartani a megtervezett ételekhez, akkor biztos lehetsz benne hogy célodnak megfelelően étkezel, és meglesz az eredménye.
Tarts otthon alacsony kalória tartalmú nasikat, pl csokiba mártott puffasztott rizs, fehérje szeletek, gyümölcs, zöldség, zöldség chips, stb. Ha sokszor bekapsz belőlük napközben pár falatot, talán kevésbé érzed majd azt hogy el vagy tiltva mindentől.
Nekem is kb ennyire jött ki a napi keretem, edzés napokon (2-3 alkalom egy héten) fel tudom tornázni 2500-ig, az meg azért már elég jó, olyankor simán eszek pl palacsintát is egyet-kettőt.
Én, ha édességet kívánok, joghurtot eszem.
1dl natúr joghurt, egy marék fagyasztott vagy friss bogyós gyümölcs, kicsi 1:4 édesítő vagy egy késhegynyi méz, összeturmixolom, rakok bele még pár szem gyümit, egy evőkanál cukormentes granolát és ezt eszem.
Én intermittent fastingolok is, tehát nem eszem este 6 és dél között. Korán alszom, reggel nem szoktam éhes lenni így teljesen jó nekem.
1350 kalórián vagok most (150 centis lány), kb csak ilyen trukkok szerint eszem.
Rizs helyett bulgur vagy koles (ugyanannyi száraz hozzavalo kifove ketszer ugyanannyi mert tobb vizet vesz fel)
Minden étkezésben legyen rost, meg egésznap legyen meg a 25 gramm. Illetve sok folyadék. A kettő egyutt gondoskodik a folyamatos jollakottsagerzetrol. Teljes kirolesu pekaruban van a lehtobb amit amugy is ennek.
Minden sós étkezwshez eszem 1-2 marok zoldsegety kivetrl nelkul. Az is noveli a mennyiseget, jollakottsagot, no meg egeszseges.
Nem eszem olyanokat amitol csak rovid ideig lakom jol (ple gy zabkasa engem nem telit el)
Illetve ha szeretsz sokat enni mennyisegre, akkor csokkentsd picit a zdirbevitelt a szenhidratok javara. Zsir grammjaban 9, szwnhidratban 4 kcal vam
Egyel egy laktato reggelit, nagy ebedet, mini uzsonnat, kozepes vacsorst. Ha a nap elso feleben megeszed a kaloriak ketharmadat, akkor a nap tobbi reszeben kjevesse leszel ehes (ezt a dietetikusom tanitotta)
Sutibol barmi, ami turos. Mert minden suti eleg kaloriadus, kiveve ha nagy mennyisegben teszel bele olyat ami nem
Nekem szintén segit a light sjat (soka rossz a piacon, de ha megtalalod ami jeked bevalik, akkor azt utana veheted rendszeresen. Nekem pl a pilos light, olvad, és csak 194 kcal), 7 szazalekos daralt hus es az olaj nelkuli fozes (1 gramm a serpenyobe es ha kifogy pl a hagyma alol, akkor vizben parolom tovabb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!