Mit tegyek a gyomorkorgás ellen?
"1000 kaloria korul viszek be egy nap, de nem eszek keveset"
De igen, keveset eszel.
Egyél többet, felesleges éheztetned magad. Ha bírod is sokáig, azt éred el, hogy az izmaid fogyjanak első sorban, tönkreteszed a hormonrendszered, elmarad a menstruációd, semmire sem lesz energiád, élni sem, nemhogy tanulni/dolgozni.
Ennyi kalória egy gyereknek is kevés! Korod, magasságod, súlyod, életviteled, sport? Mennyit akarsz fogyni?
156 cm vagyok és 45.3 kg, több helyen is kiszámoltam, hogy 1200 kcal alatt kell ennem, hogy fogyjak, tehát nem eszek keveset. Tanulok még, vagyis napi 8 órát egy helyben ülök, hétköznap járok egy órát edzőterembe, szombat-vasárnap kb. 10 kmert futok.
Mégis, hová akarsz fogyni?
1200kcal alá ne menj, bármit is mond a kalkulátor.
Neked testkép zavarod van? A heti 5 edzőterem is túlzás, így csak túlterheled az izmaid, és az éhezés még inkább leépíti. Így is a súlyod a normál tartomány alatt van.
Fogyókúra helyett pszichológus kellene!
Neked nagyon nagyon nagyon nem kéne fogyni.
És azért korog a gyomrid mert eleve alultáplált vagx és meg erre rá éhezteted magad. Az alap alapanxagcseréd kb 11.4 * 46 + 476 = 1000 kcal. Tehát ez a legminimumabb amit meg kell enned. Ezen én is éheznék. Kb 1200 kcalig még nem hizol. Egyel 1100at és sok sok tk gabonát, sovány fehérjét, zöldséget ha fogyni akarsz.
De ne akarj
9. dehogynem vagy alultáplált, legfeljebb testképzavarod van, a kevés kajához meg hozzászoktál. Legalább 49-50 kilónak kellene lenned.
mondjuk szerencsére nagy valószínűséggel elszámolod a kaját, mert 1000 kalóriával nem tudnál ennyit edzeni, de létezni se nagyon. Nem tudom mi az a több hely, ahol kiszámoltad, de 1200 kalória még neked is túl kevés. Lehet, hogy sokkol, de ennyi mozgással neked a súlytartás kb. 1800 kalória.
1300 kcallal már durván fogynod kellene, az egy 500 kalóriás deficit, de ha nem mozognál semmit, akkor is 1400-al tartanád a súlyod.
De ne akarj fogyni! Nem tudom mit csinálsz az edzőteremben, de remélem nem csak kardiót, hanem súlyzós edzéseket is csinálsz. Ennek akkor van több értelme, ha rendesen eszel is hozzá. Több energiád lesz az edzésekhez, erősebb leszel. De mivel ha nem fogysz, akkor elszámolod a kalóriát, ezért ez kb. rendben, csak igazából fel kellene szedned némi súlyt, pl. izom formájában, szóval még mindig oda lyukadunk ki, hogy egyél többet (nem kell sokkal, 2-300 kcal naponta).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!