Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Így működhet a fogyás? Többi...

Így működhet a fogyás? Többi lent

Figyelt kérdés

164cm, kb 67 kg. 21/L

Fogalmam sincs, eddig hány kalóriát ehettem naponta átlagosan, de most egy hete 500-800 között eszem. A gond az, hogy mindenhol azt olvasom, hogy aki 1200 alá megy, az átkapcsol éhező üzemmódba, és nem fog fogyni. Ez tényleg teljesen igaz? Nem akarok 1200 kalóriát enni,és lassan, ki tudja hány hónap alatt leadni azt a 15 kg-t, ha egyszer így megszoktam az átlag 6-700-at, és nem visel meg. De vajon tényleg csak annyit érek el, hogy megáll a fogyás, mielőtt beindulhatna?

Vannak valakinek tapasztalatai, sikerélményei ezzel kapcsolatban?

(Igen, hallottam már a jojó-efektusról.)

Egyébként átlagos aktivitású munkát végzek, 12 óra/5 nap egy héten. De nem mozgok mellé semmit, még a hideg is kiráz a sport gondolatától.

A kalória csökkentésén kívül elhagytam a fehér lisztből készült termékeket és a cukrot édesítővel helyettesítem (de a fehér rizst nem cseréltem le barnára). Időnként még fogom engedni magamnak a teljes kiőrlésű tésztát, rozskenyeret és krumplit, de többnyire próbálok magas fehérjetartalmú, és alacsonyabb zsírtartalmú ételeket fogyasztani.Az étolajat olivára cseréltem.

Tehát: valaki fogyott már hasonló "koplalásos" módszerrel sport nélkül?

És ha igen, hány kg-bol mennyit, mennyi idő alatt?

Köszönöm a válaszokat.

2022. márc. 13. 17:45
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Igazatok van 😟

Abban is, hogy ebből sok jó nem sülhet ki, abban is, hogy minden bizonnyal valamit rosszul számolhattam...

Köszönöm a válaszokat!

2022. márc. 14. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!