Olcsó,napi 1500-1600 kalóriás étrend?
Még az első covid hullám idején kipróbáltam a kalória számlálós diétát, és bevált (akkor súlytartás volt a cél most kicsike fogyás lenne). Viszont időközben beköltöztem koliba, egyetem miatt.
Heti 5000Ft zsebpénzt kapok, plussz havonta jön 50000Ft a kártyámra, amiből ha mindent befizetek,megveszem a bérletem stb.marad kb. 15000Ft
Szóval úgy heti 8000Ft-ot tudok rá szánni nagyon maximum (ebbe nem számoltam bele ha költenem kell másra is kaján, bérleten,kolin kívül).
Jó lenne olyan menü, ami egy alapanyagot hetente höbbször is felhasznál mert a hely sem sok tárolni a megvásárolt dolgokat (meg hát költséghatékonyabb is).
Egyébként Bp.-i vagyok, ha tudtok róla,hogy van valamilyen egészséges menza szolgáltatás ami finom is, bele is esik a max keretbe és egészéges ételeket árulnak ne tartsátok magatokban.
1.
50g zabpehely 25-
1 deci tej 30-
2.
200g csirkemell 300-
200g mexikói/francia zöldségkeverék 100-
200g olcsó rizs 100-
30g sertészsír a sütéshez 30-
50g hagyma a sütéshez 15-
(Ez utóbbi 2 kihagyható, ha sütőbe teszed.)
3.
2db tojás 100-
= Ez így kb. 1700+ kalória =
A maradék pénzből vehetsz még kis gyümölcsöt stb. a zabkásához, zöldséget (akár olívaolajat is) az esti tojáshoz, ha akarsz. Lehet tej helyett inkább az egészségesebb növényi tejet (rizsital, zabital, mandulaital néven futnak), a saját márkás (lidl, aldi, tesco) nem sokkal több de megéri.
Én általában csirkecomb filét használok,jobb is olcsóbb is, mint a csirkemell.
Téli időszakban káposzta, répa, cékla, fekete retek, hagyma amit salátához fogyasztok.
A zabpehely reggelihez amit az első írt,én szoktam tenni mazsolát/gyümölcsöt/kókuszreszeléket/fahéjat.Mikor melyiket.
Kenyér helyett reggeli vagy vacsorához penny,lidl is árul ropogós kenyeret. Nekem egy csomag kb 3 hétig kitart.
Májkrém, tojáskrém, körözött, hasonló dolgokkal szoktam enni.
Köretnek bulgur jött be nálam.
Mi ketten vagyunk a férjemmel, 2 hetente 30 ezerből vásárolunk, ráadásul én vega vagyok.
Zabpelyhet eszek reggelire, vagy 2 szelet szenhidratcsokkentett kenyeret valami krémmel. Napközben zellerszárat, répát ropogtatok, néha gyümölcsöt.
Az ebéd nagyon változatos, ott akár 600-700 kcalt is megengedek. Pl. Zöldség köret tofuval, krémleves valami ch csökkentett sutivel, spenót tojással, sült cékla, répa, gabona/zöldség fasírttal, zöldségleves gazdagon, csoben sült brokkoli, padlizsan paradicsommal, sajttal....
A vacsora változó, akkor mar nem vagyok nagyon éhes, ezért van, hogy csak 1 alpro pudingot eszem, vagy 1 tál levest.
Nekem a leves sokat segít, nagyon eltud telíteni, és az édesség valakinek soknak tűnhet, de az 1500 kcal-ban mindig benne vagyok és másfél hónap alatt 4 kg lement. (A férjemről 6)
A cukros üdítőket teljesen elhagytam, azok ilyen fantom kalóriák sokszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!