Csökkentsem a kalóriát?
Talán fog váltpzni, talán nem. Ha nem, akkor inkább tarts egy kis szünetet a diétával és menj fel súlytartó kalóriára, mert ugyan nem tudom nő vagy-e vagy férfi, hány centi, hány kilóról indultál stb., de 30 kiló ennyi idő alatt rengeteg, kell egy kis pihenő adni a szervezetednek.
A fogyás nem egy lineáris folyamat, teljesen normális, ha megáll akár több hétre is. Ilyenkor nem kell drasztikus megoldásokhoz folyamodni, legtöbbször csak türelemmel kell lenni.
A sok bringázás mellé súlyzós edzéseket és egyéb mozgásformát is be kellene iktatni, mert az a baj a kardió edzésekkel, hogy nagyon hamar hozzászokik a szervezet és folyamatosan emelni kellene a mennyiséget azonos eredmény eléréséhez, az ember meg mégse tud napi 6-8 órákat bringázni.
Azt nem is írtam, hogy gratulálok az eredményhez :)
Szóval gyors volt ez a 30 kiló, de nem annyira brutálisan vészesen gyors.
Viszont 5 hónap kalóriadeficit után valóban elkelne egy kis pihenő.
Igen, így lassul a folyamat, de remélem a végcél a fontos, és nem az, hogy mennyi idő alatt éred el. Hagyj egy kis időt a szervezetednek, hogy megszokja az új méretét, megpihenjen, feltöltse magát, és aztán újra kezdheted. Nyugi, semmiről nem maradsz le, sőt, fenntarthatóbbá teszed az egészet. Ez a szünet legyen legalább két hét, de akár egy hónap is lehet.
Én 170 centis nő vagyok, 115 kilóról indultam neki, és mikor kezdtem tovább tolni, facsarni a szervezetemet, amikor megállt a fogyás (valahogy mindig 90 kilónál tartott szünetet, aztán 77-78-nál megállt “végleg” - legalábbis úgy tűnt), akkor 77 kilóról mindig visszapattantam 90-re, mert egyszercsak besokallt a rendszer. Ez háromszor történt meg, háromszor követtem el ugyanazt a hibát. Most negyedszerre végtelen türelemmel voltam, elhatároztam, hogy annyi idő lesz amennyi, tartottam két-három hét szünetet, és utána megint deficitben 1 honapra rá indult újra a fogyás, most 70 kiló vagyok.
Szóval hiába akar az ember valamit nagyon, a szervezet a főnök, és figyelni kell, hogy mit mond. Sok sikert!
Köszönöm és énis gratulálok neked! 😊 Viszont lehet, hogy buta kérdés, de mit jelent az hogy pihenőt tartani?! Pár hétig ne számoljak? Vagy egyek úgy mint régen? Nem a gyorsaság a célom, nem 1 hét alatt hoztam meg ennyire. Inkább a fenntarthatóság a célom. 80 kg-ig szeretnék elmenni. Itt éreztem magam a legjobban.
Van 2 kisfiam és szeretnék 1 gyereket. De az amit ezelőtt folytattam ijesztő volt. És őszintén szólva csodálom, hogy "csak" 126 kg voltam.
Köszönöm a kedvességedet!
A pihenő szerinrem is jó ötlet. Ne deficitben egyel hanem a súlytartási szintedet egy hétig.
Csinálhatsz olyat is hogy egy napig 'mindent összeeszel'de ugyanúgy minőségi ételeket csak többet, ténylev amennyi csak jólesik. Következő nap nem eszel semmit ameddig csak bírod. Ez segít kicsir beindulni az anyagcseréért felelős hoenonoknak. Én kb 3 havonta tartok ilyen zabálós napot.
Neked mev kulon ajánlott a sukytartasit enni 1-2 hetig mert a gyors fogyasbol itelve tul nagy volt a deficit, a szervezeted kicsit erore kap es lehet folytatni
A kalóriát nw csökkenstd. Én 155 cenris vagyok, 66 kiló. Jelenleg 1350 kalórián fogyok (80 kilósan ugyanez 1600 kcal körül volt)
Szóval ne csökkentsd, menni fog ez csak ahogy előttem is írták, lassabban
Hát az elején gyors tud lenni a folyamat, főleg egy nagyobb feleslegnél.És biztosan sok vizet is vesztettél ezalatt, főleg az elején.
De szerintem is a türelem a kulcs.A kalóriadeficit minden embernél ugyanúgy működik.Az nem átverés, nem csalás, az egy működő dolog.
Úgyhogy csak kitartás!
Egyébként meg szép dolog amibe belekezdtél és amit eddig is elértél! Követendő példa másoknak is, példa értékű ez a váltás és hozzáállás.Főleg 2 gyerek mellett képes voltál/vagy változtatni...ez hatalmas akaraterőről árulkodik.Ez alapján te bármire képes vagy! Úgyhogy kitartás! És le a kalappal előtted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!