100 gramm kukorica kb hány gramm lesz kipattogatva?
“ nem javítottál a helyzeteden, ugyanis 1 kg ruha nedvesen nehezebb, mint 1 kg vas bárhogyan.”
Nem definiáltad, hogy nedvesen 1 kiló, vagy szárazon. Én úgy értelmeztem, hogy nedvesen 1 kiló.
Ez van, amikor valaki azt sem tudja precízen megfogalmazni, amit akar. Öngól 😜
Sőt, ha nagyon bele akarunk menni a részletekbe, abba is bele lehet kötni, ha azt mondod, mennyi szárazon 1 kiló ruha súlya, ha nedves lesz?
A ruha súlya továbbra is 1 kiló. Az összsúlyhoz pedig hozzáadódik a víz súlya.
Hány megoldást szeretnél hallani? :)
#13 vagyok: hát gyerekek, a tudomány erre azt mondja, hogy a teszt érvénytelen és inkonklúzív. 58g kukoricával kezdtem, 68g lett kipattogtatva, ami +17,3%.
Na most, a második mérés után esett le, hogy a kukoricát nem natúron pattogtatjuk ki normál esetben, hanem egy picike olajon, nyilván ez is hozzájárul a tömeg emelkedéséhez. DE! A dolog érdekessége, hogy szerény véleményem szerint ez önmagában nem magyarázza ezt a mértékű emelkedést, ugyanis az olaj egy mondhatni jelentős része az edényben marad, illetve maga a kukorica is veszít apró darabokat önmagából, elsősorban a külső barna héját. Ezeket figyelembe véve nekem kissé gyanús, hogy az olaj önmagában nem magyarázza a 17,3%-os emelkedést és szerintem valami más is közrejátszik. Persze logikával kissé szembe megy az elképzelés, hogy a kukorica tömeget NYER a pattogtatás során.
Egy biztos: veszíteni szinte biztosan nem veszít hétköznapi értelemben, a benne lévő víztartalom milligram nagyságrendű maximum, teljesen elhanyagolható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!