Ha 3 hete kalóriadeficitben vagyok, de ezen a héten falat kaparnám folyton az éhségtől (főleg este, mikor megvolt a napi kalória, vagy kb 200 kalória van még), akkor lehetséges, hogy túlságosan lent van a kalóriám?
Azt olvastam, hogy figyelgetni kell az első időszakban, mert a yazio nem pontos kalóriát adhat, és eltérhet ettől. nekem 1420 kcal-t ír fél kg heti fogyáshoz, eddig másfél kiló le is ment, de éhesnek érzem magam. Lehet, hogy azért mert túl nagy a deficit, vigyem feljebb? Vagy rosszul számolhatok, és valójában kevesebbet eszem?
172 cm/62 kg/l
Eleve nem igazán kell fogynod, az optimális értéken belül vagy.
Meg a magasságodhoz és a súlyodhoz képest nagyon kevés a kereted.
Az 1420 kcal az az érték, ami az életben maradáshoz kell: a szerveid müködéséhez, a testhömérsékleted fenntartásához, de semmiféle egyéeb tevékenységre, pl ágyból felkelésre, evésre, munkára nem elég, ennél többre van szükséged.
HA ennyit eszel csak és közben még sportolsz is, akkor a szervezeted számára ez koplalás.
Nem mindegy miből viszed be azt az 1420 kalóriát. Érthetőbben:ha egy napi beviteled 200g csokoládé és egy joghurt, akkor is fogyni fogsz mert még deficitben vagy de egész nap éhes leszel.
Hogy néz ki egy napi étkezésed?
Viszont az is lehet, hogy neked ez túl nagy deficit.
Csak 4 kilót szeretnék fogyni, 58 kg-ra. Évek óta ennyi voltam, viszont most tavasz óta a stressztől (államvizsga, új munkahely), plusz bevallom, nyáron a bulizástól felszaladt ez a négy kiló, ezt szeretném leadni, mert komfortosaban éreztem magam előtte.
Az étkezésem szerintem rendben van, igazából azon nagyot nem változtattam, mert én úgy gondolom, hogy egészségesen, vagy legalábbis kigyensúlyozottan eszem, így, hogy az alkohol okozta kalóriákat most elhagyam, meg az éjszakai pizzázást is.
Sok zöldséget és gyümölcsöt eszek, nagyon szeretem őket, felvágottat nem szeretem, nem is fogyasztom, túró, joghurt, ilyenek. De hogy konkrétabb legyek, a mai napom így nézett ki:
Reggeli: 2 tojásból rántotta, zöldség, 1 szelet kenyér
Ebéd: paradicsomos húsgombóc (2 húsgombóccal), 1 szelet kenyér
Nasi: zsírszegény túrókrém körtével, kis mazsolával
Vacsi: húsleves, és 15 grammból zabkása, abban még fél banán és 10 g mogyoróvaj.
A többi napom is hasonló, a zabkása kb fix, a túrókrém is nagyjából, az ebédet meg a vacsit váltogatom, de nem szoktam tábla csokikat betolni.
Igazából szerintem sokaknál vannak ilyen időszakok. Mármint nekem is van olyan, mikor pár napig egyszerűen folyton éhes vagyok, pedig ugyanannyit eszek, mint általában, és nem is mozgok többet, mint szoktam. De aztán pár nap után ez elmúlik ez az éhségérzet. De na, néha nálam ez előszokott jönni, és szerintem másnál is vannak ilyen időszakok, mikor éhesebbek.
De amúgy én a te étrendeddel nem laknék jól. A tojás egészséges, de nekem 2 tojásból rántotta az egyáltalán nem laktató. Illetve a 2 szelet kenyér az számomra csak fölösleges kalória. Mármint, ha szendvicset eszel, az úgy oké, rendesen megcsinálva, viszont így csak szimplán enni a kenyeret a többi kaja mellé? Nagy pazarlás, és szerintem a kenyér sem valami laktató, pláne így simán. Meg a 15 grammból zabkása, meg minden... na, én evvel éheznék. Pedig amúgy én se eszek többet sokkal, max. 1500 kalória egy nap. Mondjuk ha eddig is így ettél, és nem voltál eddig éhes, akkor igazából lehet szimplán csak most van egy ilyen időszakod. Meg aztán tényleg kinek mi, de én a te étrendeddel éheznék. Meg amúgy próbáltam kalóriát számolgatni, hogy biztos annyi kalóriát eszel-e, amennyi mondasz, szóval, hogy nem számolsz-e el valamit, de mivel nem adtál meg pl. a szelet kenyérnél pontos grammot, meg a túrónál sem, meg a paradicsomos húsgombócnál is most kitudja mennyi kalória, így nem annyira tudtam csekkolni. Viszont a paradicsomos húsgombócot nem számolva, és a többi dolognál ahol nem írtál grammot, ott tippelve kb. kijött 1050 kalória (+ húsgombóc). Szóval szerintem nem számolsz mellé annyira, de ezt pontosabban ki lehetne számolni, ha mindenhez leírnád a pontos mennyiséget (kenyér, túró), illetve a paradicsomos húsgombócnál, illetve bármilyen más kajánál is lemérnéd az összetevőket, amikor készíted (mármint, ha te készíted az ételt).
Lemértem a pontos adagokat, de le is írom akkor:
reggeli: 38 g kenyér, 102 g tojás, 2 g olivaolaj
Ebéd: 410 g paradicsomos húsgombóc, ezt én csináltam, ezt is mértem, 270 kcal, plusz 35 g kenyér
Vacsi: 300 ml húsleves, itt a tészta kb 15 g volt
Túrókrém: 30 g skyr, 30 g túró, 5 g mazsola, körtét nem mértem le
Igazából nem gondolnám elhagyni a kenyeret, alapból nem is szoktam két szeletet enni egy nap, sokszor egyet sem, mert általában zabkását reggelizek. Max vacsihoz szoktam, mert olyankor tojást eszek sokszor, ebédhez meg most pont ez passzolt. Meg ha tudok, teljes kiőrlésűt veszek belőle. De én pl szendvicset egyáltalán nem eszek, mert nem túlzottan szeretem, így pláne nem érzem soknak, mert heti max 5 szeletet megeszek belőle. :D
Nekem a két tojás mondjuk, amit írtál példának az a normál, amióta az eszem tudom annyit szoktam enni, azzal tökéletesen elvagyok, igazán csak az étkezések közötti mellénasizás, illetve ebédnél az adag csökkent le.
Nekem reálisnak tűnnek a számok. Lehet hogy a kalóriád ensdben, de a többi nem. Fehérje zsír ch, komplex szénhidrát, sok zöldség és rost. Azért lehetsz nagyon éhes mert nem telít el amit eszel. Próbálj ebédre, vacsira a szokásosnál több zoldseget enni es valami teljes kiorlesur.
No meg igyal eleg folyadekot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!