Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan maradhatnék kalóriadefi...

Hogyan maradhatnék kalóriadeficitben?

Figyelt kérdés

A felvágottakon, gyümölcsökön, zöldségeken és tejtermékeken kívül nagyjából minden ételt (pl kenyér, lekvár) házilag készítünk el, nem boltból vesszük. Emiatt nem tudom mennyi kalóriát tartalmaznak, nem beszélve arról, mikor mamám főz vagy süt valamit, mert olyankor végképp nem tudom a kalóriatartalmát az ételnek. Próbáltam már ilyen appot, ahol ki lehet választani az ételt és kiírja hogy kb. mennyi kalória van benne, de egyrészt nagyon kicsi a választék úgyhogy nem tudok minden ételt megnézni, másrészt az sem biztos, hogy az általunk készített ételek is olyasmi összetevőkből állnak mint az applikációban lévők. Sajnos azért azt nem tudom megtenni, hogy minden egyes ételt összetevőkre bontok és kiszámolom a kalóriát, borzalmasan sok időbe telne.

Mit tanácsoltok ilyen esetben?

2021. júl. 14. 22:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Amit otthon készítetek el, azt lehet csak igazán számolni - minden hozzávalót lemérsz, és kiszámolod.

Az elején sok idö, de ha elmented az egyes ételeket, akkor idövel egyre több meglesz, nem kell mindig újra számolni.

Ha tényleg fogyni akarsz, akkor erre idöt meg munkát kell szánni, anélkül nem megy, csodák nincsenek.

2021. júl. 14. 22:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem az a tapasztalatom, hogy egy normal adag ételtben ( kb 300 g) nagyjábol 600-800 kalória van. Tehát ha végképp nem tudod kiszámolni annak a kalóriaértékét amit mamád főz, szedj belöle kb 300 grammot (pl 150 g pörkölt+150 g krumpli hozzá) és számolj rá 700 kaloriát. A többi étkezést pl reggelit meg csak el tudod magadnak készíteni és kiszámolni.
2021. júl. 14. 22:16
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! 1 az a baj, hogy sokszor nem vagyok otthon mikor készül a kaja, vagy mamám csinálja, tehát nincs lehetőségem lemérni a dolgokat. De ha nincs más mód akkor megpróbálom így.
2021. júl. 14. 22:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Egy-egy ételt elég egyszer lemérni, valamikor csak össze tudod hozni.
2021. júl. 15. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!