Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Akik dobozolnak, pl tiktokon...

Akik dobozolnak, pl tiktokon a videókba, 5-6 napra, lefagyasztják a dolgokat?

Figyelt kérdés
Nem értem pl az omlett hogy lesz ehető 4-5 naposan, de ott nem írják hogy hűtőbe vagy fagyasztóba teszik-e
2021. nov. 9. 13:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
reddit is tele van ezekkel, tesztat kifozik elore es lefagyasztjak. az eszem megall
2021. nov. 9. 15:02
 2/8 anonim válasza:
100%
Attol függ mi. Pörkölt bolognai szósz simán mehet fagyóba. Tészta is ha sok marad.
2021. nov. 9. 19:24
 3/8 anonim válasza:
100%
Mondjuk egy tésztát 10p alatt ki lehet főzni. De pörköltet, levest, vagy töltött káposztát nyilván lehet fagyasztani.
2021. nov. 9. 20:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
attól függ mit. inkább 4 napos dobozolás szokott lenni és az sima hűtőbe megy. annál tovább kb semmit nm lehet eltartani, fagyasztani kell. de nem mindent lehet fagyasztani. én pl lasagnét szoktam, pörkölteket, sült húst, ragukat, de amit sose fagyasztanék az a rizs, bulgur stb
2021. nov. 9. 20:54
 5/8 anonim ***** válasza:
4 napra dobozoltam régen. Sima hűtőbe raktam. Tojást nem. Csak olyat amit mikrózni is lehet.
2021. nov. 12. 18:31
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig 3-4 napra előre megfőzök. Általában 1 óra alatt megvagyok vele és ebben a mosogatás, aprítás, hámozás is benne van.

-feltét:valami fehérjedús: hús, Vega fasírt. Begyúrom, kisütöm, alufóliába csomagolva lefagyasztom. A halat és a tojást mindig frissen csinálom de egy serpenyő rántotta kb 10 perc alatt megvan.

-köret: rizs, krumpli, édesburgonya.. Stb. Ezt is előre megfőzök, egy nagy edénybe teszem a hűtőbe és onnan porciózom mindig ki. Szerintem a 3 napos krumpli felmelegitve simán ehető, sőt jó kis rezisztens keményítő.

-zöldköret: Mirelit zöldségek 10 perc alatt megvannak mikróban, azt nem csinálok előre, a salátát is frissen szelem. Savanyúságokat meg csak ki kell venni a spejzból. Max néha sütök tepsis zöldséget(padlizsán, cukkini karikázva), vagy lecsót csinálok amit későbbre eldobozolok.

A lényeg hogy tényleg nem igényel sok időt a dobozolás, és fincsi kaják dobhatóak pikk, pakk össze

Tipp: sokszor veszek konzerv borsót/kukoricát/főtt lencsét vagy babot. Ezeket csak ki kell bontani és már eheted is. Igenis vannak jó minőségű konzervek manapság amibe se cukor se tartósítószer.

Remélem segíthettem:)

2021. nov. 12. 18:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Még annyi, hogy egy csomó egészséges hideg kaja is van: minóségi felvágott, kőrözött, jó minőségű hal konzerv, joghurt, kefír.. Stb.

Kenyerekből is vannak ezek a vollkorn toastok amikben csak rozs liszt, víz meg só van, de ha van időd hétvégente otthon is süthetsz, aztán lefagyasztod. Tök jó kovászos kenyér receptek vannak, vagy szaffi lisztjeiből pikk pakk összedobhatsz zsömiket, kifliket is

2021. nov. 12. 18:46
 8/8 anonim válasza:
Én vasárnap délután szoktam dobozolni az iskolai ebédemet szerdáig, utána szerda este csütörtökre és péntekre. Rizst, bulgurt, főtt burgonyát és hasonlókat hűtőbe teszem. A zöldségeket, gyümölcsöket fagyasztom. Reggel kiveszem, megmelegítem mikróban, vagy ha kell akkor köretet készítek. Sok időt megspórolsz vele szóval összességében megéri, viszont nem mindent tudsz dobozolni. De zabkását például frissen csinálom szintén reggel.
2021. nov. 13. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!