Akik dobozolnak, pl tiktokon a videókba, 5-6 napra, lefagyasztják a dolgokat?
Én mindig 3-4 napra előre megfőzök. Általában 1 óra alatt megvagyok vele és ebben a mosogatás, aprítás, hámozás is benne van.
-feltét:valami fehérjedús: hús, Vega fasírt. Begyúrom, kisütöm, alufóliába csomagolva lefagyasztom. A halat és a tojást mindig frissen csinálom de egy serpenyő rántotta kb 10 perc alatt megvan.
-köret: rizs, krumpli, édesburgonya.. Stb. Ezt is előre megfőzök, egy nagy edénybe teszem a hűtőbe és onnan porciózom mindig ki. Szerintem a 3 napos krumpli felmelegitve simán ehető, sőt jó kis rezisztens keményítő.
-zöldköret: Mirelit zöldségek 10 perc alatt megvannak mikróban, azt nem csinálok előre, a salátát is frissen szelem. Savanyúságokat meg csak ki kell venni a spejzból. Max néha sütök tepsis zöldséget(padlizsán, cukkini karikázva), vagy lecsót csinálok amit későbbre eldobozolok.
A lényeg hogy tényleg nem igényel sok időt a dobozolás, és fincsi kaják dobhatóak pikk, pakk össze
Tipp: sokszor veszek konzerv borsót/kukoricát/főtt lencsét vagy babot. Ezeket csak ki kell bontani és már eheted is. Igenis vannak jó minőségű konzervek manapság amibe se cukor se tartósítószer.
Remélem segíthettem:)
Még annyi, hogy egy csomó egészséges hideg kaja is van: minóségi felvágott, kőrözött, jó minőségű hal konzerv, joghurt, kefír.. Stb.
Kenyerekből is vannak ezek a vollkorn toastok amikben csak rozs liszt, víz meg só van, de ha van időd hétvégente otthon is süthetsz, aztán lefagyasztod. Tök jó kovászos kenyér receptek vannak, vagy szaffi lisztjeiből pikk pakk összedobhatsz zsömiket, kifliket is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!