Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Kalóriaszámlálásban valami...

Kalóriaszámlálásban valami segítség?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy sok hasonló kérdés van, és csak én vagyok értetlen, de kérdezek. Vettem egy konyhai mérleget, és szeretném mérni az ételt.

Tudom, hogy mindenkinek más mennyiség kell. Én eddig mindig főztem egy csomag tésztát, aztán elfogyott, de most pl tudatosan szeretném kimérni, miből mennyit egyek.

Van valami oldal, alkalmazás, táblázat, ami mutatja, miből mennyit kéne enni, mi az a mennyiség, amit enni kéne? A tésztás példát azért hoztam, mert ha megfőzök egy csomag tésztát, az elfogy egy nap alatt, és nem hiszem, hogy fél kiló tészta egészséges lenne.

Még egyszer, tudom, hogy mindenkinek más kell, de én szeretném számolni a kalóriákat, de elég béna vagyok hozzá, ne szedjetek szét:)

2021. szept. 5. 16:04
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

Itt van pár oldal, ezek kiindulásnak biztos jók lesznek.

(mellékesen már a kérdésedben is van hiba, mert az egy CSOMAG tészta nem pontos, lehet negyed meg félkilós is)

Nem biztos, hogy a megadott mennyiségek neked megfelelnek, lehet, hogy valamiböl többet vagy kevesebbet kell venned, de legalább arra jók, hogy el tudj indulni.

Remélem, tudod hasznosítani, ha van újabb kérdésed, nyugodtan írj.

[link]

[link]

[link]

2021. szept. 5. 16:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én a kaloriabazis.hu-t használom, ingyenes. Azt nem mondja meg hogy mennyit kéne enni, de tudod vele számolni hogy ha megnennék x adagot akkor még ennyit ehetnék ma. Nem tökéletesen pontos, de nekem pont elég volt hogy tudjam számolni.
2021. szept. 5. 17:50
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Leggyorsabb szerintem, ha egy netes kalkulátorral kiszàmolod az igényed. A makrokra is érdemes figyelni, erről is rengeteg info van fenn. Amúgy én yazio-t használok a számoláshoz.
2021. szept. 5. 19:39
 4/5 anonim ***** válasza:
76%
Ennis a kaloriabazist hasznalom, bar szerinte mar 2x ennyit keleltt volna fogynom. A yazional is van ilyen pontatlansag?
2021. szept. 6. 13:07
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Tésztából pl. 80 grammot szoktak adni közétkeztetésben. Szárazon mérve, főzés előtt. Rizsből is meg a többi hasonlóból.

Krumpli, zöldségek 200-250 gramm.

Húsokból általában 80-100 gramm egy adag, elkészítéstől, fajtától függően.

Egyébként pedig használj kalória számoló programot, ott láthatod, miben mennyi kalória van, és miből mennyi fér bele a keretedbe.

2021. szept. 8. 10:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!