Most akkor melyik a helyes módszer?
Sziasztok.
1270g nyers csirkemellből lett 770g sült.
Kalóriabázison a "recept felvitele" fülnél megadtam, hogy: csirkemell 1270g, illetve párolgás 500g (mert ugye 1270-ből lett 770)
Erre 197 kalóriát írt 100grammjára.
Viszont.
Emlékszem, hogy anno néztem egy videót, miszerint az egyik testépítő úgy számolta ki a kalóriát, hogy a nyers mennyiséget elosztotta a sült mennyiséggel. Tehát jelen esetben 1270/770, ami 1,64-et jelent, tehát 100grammjában így 164 kalória lenne.
Most akkor melyik eljárás a helyes? Mind a kettő más eredményt adott ki, és azért számíthat 30 kalória differencia, hisz sok kicsi sokra megy.
A videókban sok hülyeség van, pár napja is előjött itt egy olyan, amiben testzsírszázalékról volt szó, s jó nagy ökörség volt benne, az alapján tele lennénk zsírtalan és negatív testzsíros emberkékkel.
Az esetedben a kalória csak a felszívott olajjal változik, egyébként ugyanakkora marad csak kisebb tömegben. Ha zsiradék hozzáadása nélkül készítetted, akkor csak ki kell számolnod, hogy az eredeti nyersben mennyi volt, majd azt elosztod a sült tömegével, s úgy megkapod, grammonként mennyi a készterméked kalóriája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!