Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Most akkor melyik a helyes...

Most akkor melyik a helyes módszer?

Figyelt kérdés

Sziasztok.


1270g nyers csirkemellből lett 770g sült.


Kalóriabázison a "recept felvitele" fülnél megadtam, hogy: csirkemell 1270g, illetve párolgás 500g (mert ugye 1270-ből lett 770)

Erre 197 kalóriát írt 100grammjára.


Viszont.


Emlékszem, hogy anno néztem egy videót, miszerint az egyik testépítő úgy számolta ki a kalóriát, hogy a nyers mennyiséget elosztotta a sült mennyiséggel. Tehát jelen esetben 1270/770, ami 1,64-et jelent, tehát 100grammjában így 164 kalória lenne.


Most akkor melyik eljárás a helyes? Mind a kettő más eredményt adott ki, és azért számíthat 30 kalória differencia, hisz sok kicsi sokra megy.



2021. aug. 18. 16:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A testépítős videóra vagy nem teljesen emlékszel, vagy a testépítő nem jól számolt. Addig rendben van, hogy elosztod a nyerset a sülttel, és így mondjuk 1,64-et kapsz. De ez egy arányszám, azt jelenti, hogy 100 g sültben 1,64-szer annyi kalória van, mint 100g nyersben. Tehár ha a nyers kalóriaértékét 120kalória/100g-nak vesszük, akkor a sülté 120x1,64= 196,8, ami kerekítve annyi, mint a kalóriabázis által megadott 197 kalória/100 gramm.
2021. aug. 18. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
https://www.youtube.com/watch?v=fM6louYoBGg&t=148s Időközben megtaláltam a videót, itt kerek perec azt állítja, hogy ennyi van 100grammjában. 2 perc 30 másodperctől lényeges.
2021. aug. 18. 17:40
 3/4 A kérdező kommentje:
De igazából visszaszámoltam a te módszereddel, és valóban ugyan annyi mint amennyit a kalóriabázison írt, szóval megvan a lényeg. :D Köszi szépen a választ!
2021. aug. 18. 17:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A videókban sok hülyeség van, pár napja is előjött itt egy olyan, amiben testzsírszázalékról volt szó, s jó nagy ökörség volt benne, az alapján tele lennénk zsírtalan és negatív testzsíros emberkékkel.


Az esetedben a kalória csak a felszívott olajjal változik, egyébként ugyanakkora marad csak kisebb tömegben. Ha zsiradék hozzáadása nélkül készítetted, akkor csak ki kell számolnod, hogy az eredeti nyersben mennyi volt, majd azt elosztod a sült tömegével, s úgy megkapod, grammonként mennyi a készterméked kalóriája.

2021. aug. 19. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!