Hogyan haladjak így tovább? Nehezen megy a mozgás.
Sziasztok. Tavasszal kezdtem "új életet", sporttal, kalóraideficittel. Rendesen fogyok, de a mozgás még most sem igazán megy jobban, mint az elején. Elliptikus trénerezek, és mellette duci torna is megy, felváltva heti 5-6x fél órát, húsz percet. Azért csak ilyen keveset, mert nem bírok többet, kifulladok, erőtlen leszek. Előtte sosem sportoltam (sőt, iskolás koromban tesiórákon állandóan felmentett voltam, mert anyám elintézte, hogy ne tornázzak, szerinte felesleges...), szóval abszolút nem voltam eddig hozzászokva semmilyen mozgásformához. Tartatlan vagyok és úgy érzem erős az akaratom hozzá, csak épp fizikailag nem vagyok az. Mikor lesz változás? Mikor fogok végre többet bírni? Nagyon szeretném, mert az a fél órácska utólag nagyon jót tesz nekem, csak közben rossz.
Ha tudtok segíteni, köszönöm!
32 N, 179cm/107kg
Ha most csak keveset megy, akkor annyit. Az is több, mintha a kanapén ülnél:).
Lassan fokozatosan kell hozzászoktatni magad a mozgáshoz.
Én is így tettem, pedig van sportos múltam, gyerekkoromban évekig úsztam és kézilabdáztam a suliban, mert tesitagozatos voltam, de ahogy elkezdtem hízni ( még így is), egyre nehezebb lett, majd elköltöztünk, másik iskolába kerültem és abba is maradt a dolog sajnos. Végül felnőttként, Extrém súlyfelesleg, és egészségügyi okok miatt váltottam életmódot 2,5 éve. Az étrendváltás volt az első, aztán úgy 2 hónapra rá kezdtem mozogni. Eleinte csak aprókat sétáltam, szobabicikliztem, duci tornát csináltam mert annyira fájt minden valamire való mozgás. Előbb negyed óra, majd fél, 45 perc, 1 óra stb stb. Mikor már lett egy kis gyakorlatom, elkezdtem nagyobb intenzitást bevetni ( gyorsgyaloglás) Ha nem bïrtam már, inkább abbahagytam, de csak aznapra! Kitartás és következetesség kérdése az egész. Ma már 97kg-tól szabadultam meg, nagyjából normál súlyban vagyok, heti 5x2 órát mozgok. ( Még 8kilótól tervezek megszabadulni)
Séta, vagy ami mèg jobb: jön a “jóidő”, lehet menni túrázni az erdőbe. Ha olyan helyen laksz, hogy van a közelben.
Hegynek fel, hegynek le, 10-15 km, nagyon jó edzés, és közben jó levegőn vagy, szép helyen, testnek és léleknek is kiváló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!