Napi mennyi kcal-t vigyek be?
rólam:
-17 éves lány
-95 kg 165 cm
-minden reggel edzek 1-másfél órát + este biciklizek 3 órát közepes tempóban (ingázok két város között)
-65 kg-ra szeretnék lemenni, és izmos szeretnék maradni
Elég izmos vagyok, mert mindig is sportoltam, szóval nem egy plöttyet elhízott vagyok, de azért van rajtam zsír. Egy betegség miatt szaladtak fel a kg-k, hiába voltam már akkor is nagyon aktív. Mostmár meggyógyultam és újult erővel kezdtem a diétázásba.
A kérdésem pedig az, hogy mennyi a napi kcal deficitem kb.?
Előre is köszönöm!
Nehéz tanácsot adnom egy 17béves lánynak de megpróbálom.
Az amit napközben csinálsz az jó de talán kicsit túledzed magadat.
Ne terheld túl a szervezetedet és aludj eleget. Ez a kettő a legfontosabb.
A magasabb igénybevétel miatt növelhetnéd a protein és a szénhidrátbeviteledet.
Mivel napi kalória mennyiségre kérdeztél rá ezért csak a felnőttek számára biztosított TDEE kalkulátort tudom ajánlani. A TDEE mutatja meg a szinten tartáshoz szükséges kalóriamennyiséget és ha fogyni akarsz akkor ennél az értéknél kevesebbet kell enned.
Még valami. Nőként ne menj napi 1000 kalória alá.
Ezen kívül még kipróbálhatod a böjtölési fajtákat. A lenépszerűbb az időszakos böjtölés (intermittent fasting)
Szia!
#3-as nem mond hülyeséget, 2200-2500kcal elég jó kiindulópont. Ha nem fogysz akkor 100-150kcal-val csökkentsd a napi bevitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!