Ez csak nekem értelmetlen most nagyon?
Sziasztok.
Egy nagyobb fogyáson vagyok túl, viszont már hízni szeretnék (izmot építeni).
1 hónapon keresztül súlytartásnyi kalóriát ettem, ami nálam ahogy észrevettem 2100-2200 kalóra körül volt.
Ebben az egy hónapban volt, hogy 2500-at is bevittem mert csak úgy random beleettem valamibe, és még így sem változott a súlyom.
Most, hogy tudatosan már 10 napja 2300 kalóriát eszek és nem eszek félre semmit, (igen, +200 a súlytartáshoz képest), elkezdtem 1 hét alatt fél kgot hízni. +200-as szufficittel miért hízok 1 hét alatt fél kgot? :D Nem hinném, hogy beviszek +3500 kalóriát hetente, hogy hízzak ennyit.
Épp azért ezekre gondoltam:
-Mivel a testünk nem egy robot, ezért nyilván nem mindig ugyan annyi a súlyunk, tehát naponta is változhat és lehet hogy holnap ugyan annyi fog mutatni mint 1 héttel ezelőtt. (bár ezt kétlem, mert 10 nappal ezelőtt 72.5 voltam, most pedig 73 már jó pár napja).
-A hirtelen megnövelt szénhidrát miatt több vizet köt meg a szervezetem (súlytartáskor max 2g/ttskg, most 4g/ttskg)
Igen, jöhet a válasz, hogy biztos szarul számoltam a kalóriát. De nem. Mindent lemérek nyersen, mindennek tudom a kalóriáját.
Valami ötlet?
U.i.: Nem, nem reagálom túl. Szimplán csak fontos tömegnövelésnél, hogy maximum 1kg jöjjön fel havonta.
A "száraz tömegelést/izomépítést" csak tükörből/képekről lehet kb ellenőrizni és közbeavatkozni, hogy ami épül az éppen izom-e, vagy nem.
Ezért is csinálják kevesen relatív, mert sok "szellemi" energiát köt le a bulk-cut "a 4 hónapig mindent eszek nagy mennyiségben, majd 4 hónap múlva fél szelet csirke + natúr saláta és napi 1 óra kardió" hozzáállása.
A súlyt pedig heti átlaggal (azaz átlagolod ami minden reggel x időben lemérve mutat a mérleg).
Ezzel nem feltétlen értek egyet.
35kg felesleg volt rajtam 9 hónapja, mára ez már lement.
35kg felesleggel nem kellett volna leadnom a kilókat? :DD 35kg felesleg, 35!!
34%-os testzsírom volt, és azt mondod, hogy továbbra is ennem kellett volna, csak mellette még mozognom??
Én inkább az életmódváltást választottam, és heti 5x 1 órát súlyzós edzéseztem és kalóriát számoltam. Meg is lett az eredménye, -35kg.
Ez a random evés pedig csak akkor volt, amikor súlyt tartottam. Tehát elértem a ~72-73kg-ot, nem szerettem volna tovább fogyni, és néha néha megengedtem magamnak 2-3 kocka csokit és kész. Sikerült másfél hónapig súlyt tartanom, most pedig elkezdtem a tömegnövelést +300-as szufficittel (kalóriatöbblettel). Hozzáteszem, hogy a súlyom ismét 72.6 körül mozog, hiba a kalóriatöbblet, szóval még ezt a 2300-at is feljebb kell vinnem. :D Nem hiszem, hogy elrontottam volna valamit is.
Ja és, ezek mellett heti 4x járok konditerembe súlyzós edzést végezni.
2. Jól îrja
Ha ennyit fogysz, akkor jó eséllyel izomból.
Most épp az éhezéses választ tapasztalod.
Ha éheztetted a szervezeted és nem normálisan ( kalórideficittel) ettél mellette edzettél, akkor most sokkal jobban raktározol, de zsírban.
Plusz a kevesebb izom lassabb anyagcserét és lassabb égetést is eredményezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!