Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha tegnap este elkapott a hév...

Ha tegnap este elkapott a hév és bevacsoraztam, és ma 1 kg-Val többet mutat a mérleg mint eddig az valós? Ezt híztam vissza?

Figyelt kérdés

Szénhidrát szegényen étkezem, fogyni szeretnék. Az eddigi rengeteg saláta miatt már gondolom kivoltam éhezve. A napi keretem már közel is volt. A család Bolognait evett. És nem bírtam. Megettem vagy 250 grammot belőle, és emellé még 4 buffasztott rizst aszpikos felvágottal,tzatzikivel

Igy 217 kalória lett a többlet be ítélem

Ma 1KGval többet mutat a mérleg

😒

2021. jún. 10. 07:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Pedig nem is eszek már olyan sokat, csak olyan 2000 kalória körül és így stagnálok mozgás nélkül.

Amikor elkezdek sportolni, megint fel fog kelleni emelnem 2500-2700 körülre, mert nem akarok fogyni. Végre a BMI-m alsó szekciójába értem (35 kg-ról) és nem tervezek 50-51 kg alá menni.

2021. jún. 11. 15:30
 12/16 SZücsöm ***** válasza:
65%

Én nagyon nem értek 1et azokkal a hsz ekkel hogy ne mérd minden nap a súlyodat.

Ha valaki fogyózik annak igen is jobb visszajelzést ad az ha minden nap méri a súlyát mint az ha csak heti egyszer. Persze ennek is csak az a trükkje hogy jól kell csinálni.

Ami annyit tesz hogy nem az adott nap eredményével foglalkozol hanem minden napi mérésed (reggel wc után ivás evés előtt) eredményét felírod a naptárba és a heti átlagot nézed.

Az a baj a csak heti 1szeri méréssel hogy az simán adhat olyan fals képet hogy híztál az előző héthez képest hisz a testsúlyod napról napra ugrál (víz). Ha nagyon szerencsétlenül jön ki a mérés akkor még akár a 2. héten is kijöhet egy olyan eredmény hogy semmit nem csökkent a testsúlyod az 1. héthez képest.(Hozzáteszem ez az fogyózás 1. hónapjában általában a gyors vízvesztés miatt nem igaz de a másodiktól már igen)

Na már most egy heti átlag mérése szerintem sokkal megbízhatóbb.

2021. jún. 11. 16:51
 13/16 anonim ***** válasza:
27%

12, A kérdező kérdése a tökéletes példa hogy mi a baj a napi méregetéssel. Ha te tisztában vagy a szervezeteddel, tudod, mikor tart vissza vizet, milyen az emésztésed, stb., akkor tudatosan nagyon szuper, amit írsz.

De az átlagos fogyizgatónál 99% állandó pánik lesz belőle, hogy jajj ma egy kilóval több, úristen három falattal többet ettem, mennyit fog mutatni, ami egyenes út az evésszavarhoz.

A heti egy mérés emiatt pont elég, havi szinten lehet átlagolni.

2021. jún. 11. 17:56
 14/16 SZücsöm ***** válasza:

Ha átlagot mérsz akkor majdnem hogy mindegy hogy havi vagy heti átlag. A lényeg mindkettőnél hogy a diétázó tudatában legyen annak hogy az átlagot nézze ne azt az 1 eredményt amit éppen mért.

A heti átlagot viszont még így is jobbnak tartom mert hamarabb kiderül ha túl sok a kalória bevitel hisz 3. héten már látni fogod ha megállt a fogyás.

2021. jún. 11. 19:33
 15/16 anonim ***** válasza:

A 12-esnek igazad adok teljesen. Diétánál, főleg az elején, igenis a napi mérés és annak heti átlagolása ad pontos képet a fejlődésről. Ahogy a hozzászóló írta is, ha az a heti egy mérés pont hamis képet ad, az nagyon demotiváló tud lenni. Pl.minden hétfőn reggel van a mérés, de vasárnap este tör rá a kérdezőre ez a kisebb zabálhatnék, hétfőn, azon a heti egyetlen mérésen máris hamis képet kap... és ugyanígy rengeteg tényező miatt mutathat éppen hamis képet a mérleg, ha csak heti egyszer mérünk (ciklus, kemény súlyzós edzés, több ch miatt megkötött víz stb).

Naponta kell mérni és hetente átlagolni, így gyönyörűen, pontosan követhető a fejlődés. Én így csinálom, és ez az, ami tökéletesen beválik.

2021. jún. 15. 05:00
 16/16 orton ***** válasza:
100%
+1, igen is mérje mindenki magát naponta 1x, ugyanabban az időpontban. Ami ideális esetben reggel pisi, kaki után és evés ivás előtt. Arra mehet az átlag az utolsó mérés után a héten.
2021. jún. 15. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!