Miert van az hogy teljesen mast mutat a merleg naprol napra?
Tegnap reggel: 81.6
Ma reggel: 81.0
Ma reggel kave utan: 83.0
Utana tobbszor is 83.0-at mutatott. Nem ettem csak kavet ittam. Elvileg jo a merleg.
Ékes példája annak, hogy halál felesleges naponta súlyt mérni. Több kilót is ingadozhat, sok minden befolyásolja. Vízvisszatartás, voltál e wcn, ettél- ittál e aznap, nőknél a ciklus is stb.
Ezen kívül a mérleg csak a testsúlyodat mondja meg. A testzsírszázalékot, zsír/ izom arányt nem. Lehetsz 70 kg zsírosan, és lehetsz 70 kg izmosan is. Utóbbival fogsz jobban kinézni, mivel az izmoknak kisebb a térfogata:)
Max havi 1-2 mérésre érdemes hagyatkozni. De akkor se csak a mérlegre. Ennél is jobb ha mérőszalaggal méred a körméreteidet időnként.
Persze az idő, és a türelem fontos. Ne várj azonnali szuper eredményeket, csak lassan, lépésről lépésre.
Víz és szar.
Fogyni nem mérleggel kell, hanem centivel.
A mérlegre elég 2 hetente ráállni.
#6osnak igaza van.
A kilók vagy a kinézet számít mert ha utóbbi akkor használd a tükrödet meg a centit ne pedig a mérleget, (lagalábbis ne naponta, 2 hetente egy-egy kontroll mérés bőven elég)
Vegyél (elő) egy áhított méretű nadrágot és mikor begombolva le tudsz benne guggolni, akkor oké, onnantól lehet kezdődhet a súly megtartása.
Mérleggel mérni tök fölösleges.
Valóban a mérleg nem mindig mérvadó, de azért mégis egy támpont.
Viszont szerintem pont jó, ha méred magad naponta. De nehogy egyik napról a másikra hasonlítsd össze, hanem hetente vonj átlagot.
Hetente is ingadozhat simán a súlyod, anélkül, hogy bármi lényeges történt volna, és akkor még jobban megijedsz.
Például:
1. hét hétfő 81.6
2. hét hétfő 83.0
és akkor teljesen kész vagy, hogy "híztál" egy hét alatt.
de ha minden nap méred, akkor előfordulhat, hogy:
hétfő: 81.6
kedd: 81
szerda: 80.5
csütörtök: 81.2
péntek: 80
szombat: 81.5
vasárnap: 81.3
hétfő: 83
kedd-hétfő átlaga: 81.2 ---tehát az első hétfőhöz képest majdnem fél kilóval kevesebbet mutat.
szóval ez szerintem jobb módszer bármiféle pillanatnyi (hetente, havonta), egyszeri mérésnél, csak tényleg nem kell semmiféle jelentőséget tulajdonítani a napi ingadozásoknak, akkor se, ha minden nap látod a számokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!