Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Sokan miért gondolják túl a...

Sokan miért gondolják túl a diétázást és a fogyást?

Figyelt kérdés

Sokszor látom, leginkább ebben a kategóriában, hogy az emberek minden csodát kipróbálnak, hogy le tudjanak fogyni: koplalnak, minden sz*rt beszednek, hormonvizsgálatra mennek, és drága személyi edzőt bérelnek. Mindezt azért, hogy le tudjanak fogyni...

De kérdem én, sokan miért tolják túl ezt az egészet? Olyan mintha a lehető legkényelmesebben akarnának lefogyni. Pedig csak annyi kéne, hogy számolják a makrókat, meglegyen a magas fehérjetartalom, csökkentett szénhidráttal. Közbe meg folyamatosan csökkenteni a kalóriákat és mindezt pár hónapig, vagy amíg meg nem lesz az eredmény. Ha deficitbe van az ember, akkor úgyis fogyni fog. Ez ilyen egyszerű. Sokan mégis túl-misztifikálják az egészet.

(FIGYELEM!!! Mielőtt betámadna a trollsereg, itt az egészséges emberekről beszélek, nem azokról, akik reziztensek, pajzsmirigyesek stb.)

2021. máj. 25. 13:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Sokan kb 0 ismerettel rendelkeznek az ügyben, hogy mit is kéne enni. Nem véletlen, hogy egy dietetikus gondosan megtervez mindent, a legtöbb hétköznapi ember viszont nem biztos hogy össze tud rakni egy étrendet ami makrókra, volumenre, kalóriára, változatosságra és élvezeti értékre is ott van.

Mert hát legyünk őszinték, ha a volumen nics meg, vagy ha az étel élvezhetetlen és egyhangú akkor éhes is lesz az ember, meg sóvárogni is fog, szóval ketyeg az óra amíg rájön az, hogy pitsába ezzel, kieszem a hűtőt.

Az átlag ember nem fog a hét minden napján a csirkemell+brokkoli+barnarizs kombón élni, mert ez egy idő után dögunalmas és monoton, viszont nem tud eleget ahoz, hogy összerakjon egy változatosabb étrendet.

Csak nézd meg ezt a topicot, amikor kiírják mit esznek. Általában csak csipegetnek, de kalóriadús, előregyártott kajákból, mert azon ott a táblázat, nem kell méricskélni meg főzni.

Volumenre nem tölti ki őket, így egyre nehezebb fenntartani a kalóriadeficitet. Sokaknak az, hogy diétázol, de van előtted egy nagy tál kaja nonszensz.

És nincsenek hozzászokva ezekhez az ételekhez ha egyáltalán ismerik őket.

2021. máj. 26. 00:16
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"itt az egészséges emberekről beszélek, nem azokról, akik reziztensek, pajzsmirigyesek stb.)"

És erre hormonvizsgálat nélkül hogyan jöjjön rá az illető? Teljes vérképet egyébkéntis érdemes évente csináltatni.

Személyi edzővel mi a probléma? Fontos tudni, hogy a gépeket hogyan kell megfelelően használni, hogyan kell bemelegíteni, milyen gyakorlatok vannak stb. Az embereknek elég kevés ismeretük van ilyen téren, pedig fontos lenne, láttam már lesérült embereket, olyanokat is, akiknek az aránytalanságból lett problémája.

Koplalás, mindenféle kiegészítők használata az információhiányból fakad, nem értenek hozzá, ezért azt teszik, amit a logikájuk diktál, értsd. agyél kevesebbet.

2021. máj. 26. 08:22
 13/18 anonim ***** válasza:
68%

Azért mert nem mindig olyan egyszerű.

Odaírtad, hogy nem azokra gondolsz, akiknek háttérbetegsége is van. Ezzel csak az a gond, hogy a legtöbb olyan embernek akinél már komolyabb túlysúly (15+) vagy elhízás (30+ kg) van, ilyen probléma is van. Sokszor pont az a baj, hogy nem is tudnak róla, ezért csak a tünetet (pl hízás) próbálják kezelni kvázi eredménytelenül, ahelyett, hogy a probléma gyökerét kezelnék.

Nálam ott kezdődött a fogyás problémája, hogy 14 évesen marhára nem tudtam hogy kellene lefogyni, és mi az egészséges. Fehérlisztes tésztán, fehér rizsen, fehérkenyéren, kukoricán meg zöldborsón és némi húson nőttem fel , azt ettem amit a szüleim adtak, és hiába mozogtam sokat, annak ellenére is elhíztam. Mit tanácsoltak nekem fogyáshoz? Egyek nagyon keveset mindenből. Aha. De azt ki bírja egy életen át, hogy koplal???

Nekem sem a betegségtudatom, sem a tudásom nem volt meg a táplálkozás terén nagyon sokáig ahhoz, hogy lefogyjak.

Most már megvan, elég szépen le is fogytam, de ehhez is hosszú és nehéz út vezetett.

2021. máj. 26. 16:59
 14/18 Andizsuzsi ***** válasza:

"Volumenre nem tölti ki őket"

Én mondjuk egy vajjal tuningolt kávéval órákig elvagyok, pedig annak nincs volumenje.

2021. máj. 26. 18:30
 15/18 anonim ***** válasza:
28%

"...meglegyen a magas fehérjetartalom, csökkentett szénhidráttal..."

Azért gondolják túl, hogy még véletlenül se írjanak ilyen hülyeségeket.

2021. máj. 28. 23:24
 16/18 anonim ***** válasza:
42%
15-nek igaza van. Inkább fordítva kellene. :)
2021. máj. 29. 00:11
 17/18 anonim ***** válasza:
Igazából tényleg kevés az ismeretük, de mondjuk ha kérdezgetés helyett szimplán csak beírnák a google-ba akkor már előrébb lennének. Nem csak magas fehérje és alacsony ch kombóval lehet fogyni. Ez tapasztalat, mert azzal sokkal, de sokkal kevesebb kiló-t fogytam és számomra kevésbé volt tartható, mint a magas zsír és extrém alacsony szénhidrát. De a makró számolása és a kalória számolása témával teljes mértékben egyetértek. Az embernek meg kell találni azt az életmódváltó típust, amivel azonosulni tud, ezért jó tapasztalatokat gyűjteni, de az tény, hogy a megúszós, kényelmes porok meg ilyenek, ha hatnak is, és az illetőnek nincs elég akaratereje, akkor a leadott kilók x%-a nagyon gyorsan visszaugrik.
2021. máj. 31. 09:19
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert 1 kg zsír leadásához 7000 kalória mínusz kell. És ez nem megy 1 hét alatt. Ha jön valaki, hogy figyelj, itt egy bogyesz. Csak szedjed, és mellette zabálj nyugodtan meg mereszd a segged a világba, és le fogsz fogyni... akkor a bogyót fogják választani, mert kevesen akarnak hónapokig (egy életen át) tudatosan étkezni, és nemet mondani a finom junk foodra.
2021. júl. 7. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!