Sokan miért gondolják túl a diétázást és a fogyást?
Sokszor látom, leginkább ebben a kategóriában, hogy az emberek minden csodát kipróbálnak, hogy le tudjanak fogyni: koplalnak, minden sz*rt beszednek, hormonvizsgálatra mennek, és drága személyi edzőt bérelnek. Mindezt azért, hogy le tudjanak fogyni...
De kérdem én, sokan miért tolják túl ezt az egészet? Olyan mintha a lehető legkényelmesebben akarnának lefogyni. Pedig csak annyi kéne, hogy számolják a makrókat, meglegyen a magas fehérjetartalom, csökkentett szénhidráttal. Közbe meg folyamatosan csökkenteni a kalóriákat és mindezt pár hónapig, vagy amíg meg nem lesz az eredmény. Ha deficitbe van az ember, akkor úgyis fogyni fog. Ez ilyen egyszerű. Sokan mégis túl-misztifikálják az egészet.
(FIGYELEM!!! Mielőtt betámadna a trollsereg, itt az egészséges emberekről beszélek, nem azokról, akik reziztensek, pajzsmirigyesek stb.)
Mert a lehető legkényelmesebben akarnak lefogyni, minél kevesebb energiabefektetéssel, minél gyorsabban. Az ember eredendően lusta...
Mondjuk aki nem ért hozzá, annak nem ilyen egyszerű, hogy legyen normális étrended, meg menjél el edzeni egyedül. Azért van szakember, aki ezekhez ért és tud segíteni. Ez nem túlmisztifikálás, inkább ezt csinálja valaki, mint rosszul végezze a gyakorlatokat és lesérüljön. Edzőhöz járni szerintem nem ugyanaz a kategória, mint bogyóktól várni a sikert.
Azért valaki magyarázza már el nekem (mondjuk mai 14:20-as válaszoló), hogy ha valaki úgy fogy le, erősödik stb. hogy fizet egy személyi edzőnek, aki ugye mint tudjuk, nem HELYETTE edz, tehát az illető mondjuk heti 4x eljár edzeni, és megfogadja az étrenddel kapcsolatos tanácsait, az MITŐL lustaság meg kifogás?
Hiszen éppen hogy pénzt is meg időt is meg erőfeszítést is áldoz a céljai érdekében.
Amit mondasz, az kb. olyan, mintha én villanyszerelőként röhögnék azon, hogy a hülyék nem vezetékezik át egyedül a kétszintes házat...
Mindenhez kell érteni, ha jól akarod csinálni, és egyáltalán nem szégyen egy szakembert alkalmazni, ha te valamihez nem értesz.
Sokan azért gondolják túl, mert kevés az ismeretük. Aki már diétázik egy ideje, vagy benne van a témában annak egyértelmű, hogy kalóriadeficit, magas fehérje - alacsony ch, de amikor én 15 éves voltam szentül meg voltam győződve arról, hogy csak akkor tudok lefogyni, ha főtt krumplit eszek meg kefirt. Nyilván nem fogytam vele, úgyhogy utána baráti tanácsra elkezdtem mindenféle zsírbontó bogyókat szedni, amitől meg szorulásom lett. :D Ezután meg végső elkeseredettségemben vettem turbó diétát, amivel viszont tényleg fogytam, de nyilván tarthatatlan volt.
Amit akarok ezzel mondani: információ hiányában nehéz jól csinálni és ilyenkor jönnek a hülye ötletek, mint a koplalás, a “csak levest eszek”, meg a “hat után nem eszek”. Ráadásul ezerféle dolgot találni a neten, hiába van leírva sok oldalra, hogy miért fontos a kalóriadeficit, hogyha Julcsinak hitelesebb a femina.hu és a káposzta diéta.
Nem tudom, de ezt a szaroskodást én se értem.
Napi fél óra tréner meg egy mértékkel étkezés és kész.
"Pedig csak annyi kéne, hogy számolják a makrókat"
Szerintem már ez is túlgondolás... Én nem számoltam semmit, csak futok, csirkét eszem, kizártam a cukrot meg minimalizáltam a szénhidrátot. Minusz 15 kiló.
De a kérdésre: a legtöbb ember úgy akar fogyni, hogy nem akar mellette (eleget) mozogni, mert még nem tapasztalta meg, hogy pl. a futás jó dolog, és fél tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!