Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért fogyok, ha bőven túllépe...

Miért fogyok, ha bőven túllépem a kalóriakeretet?

Figyelt kérdés
Általában számolom a kalóriákat, de tegnap nem tettem,igaz,sokáig fenn voltam. Mára mégis egy kilóval kevesebb lettem (van miből fogyni).Mi ennek a magyarázata? Nem 1200 kalóriát ehettem, hanem többet. Nagyon köszönöm a válaszokat.

2021. máj. 8. 09:24
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
A BMI indexem 37, több mint 100 kg vagyok. Ez volt az indíttatás. Hozzateszem nem éheztetem magam. Ülő munkát vegzek és csak sétálni vagy táncolni szoktam néha.Nő vagyok, túl a harmincon.
2021. máj. 15. 08:17
 22/24 anonim ***** válasza:

Ha jól számolom, akkor olyan 165 cm lehetsz, javíts ki, ha tévedek. Ha így van, akkor az alapanyagcseréd az olyan 1800 kalória, aktivitással együtt olyan 2300-ra tippelnék. Ha az egészséges fogyási tempót veszed alapul, akkor kb. 1800 kalóriát kéne bevigyél, de semmiképp se menj 1500-1600 alá, mert lehet, hogy rövid távon lenne értelme, de hosszú távon nem lenne egy élhető megoldás. Sportolj valamit, de ne túl intenzívet a súlyfelesleged miatt. A séta, vagy a tánc (kevésbé intenzív) kiváló választás.

Iktasd ki a cukros üditőket, a nagyon zsíros, sült ételeket, a süteményeket, péktermékeket, amennyire tudod, ez segíthet, persze ezt ne úgy képzeld el, hogy ezekből semennyit sem eszel, inkább csak ne egyél ezekből sokat.

Igyál sok vizet!

Nem akarom látatlanban bírálni az orvost, aki ezt a baromságot (1200 kalória) javasolta, viszont ez akkor is nagyon árulkodó az orvos szakmai tehetségéről. Én megértem, hogy nem (legalábbis nagyon remélem, hogy nem) egy dietetikusról van szó, de akkor meg ne okoskodjon olyan témában, amihez gőze sincs. Ismétlem, hogy nem ismerem a hátteret, de nehéz ezt egx olyan forgatókönyvbe tenni, hogy az orvos ne tűnjön idiótának.

Az igaz, hogy az 1200 kalória a minimum, amit javasolni szoktak. Persze, akkor jól is hangzik, hogy mindenki egyen annyit, hogy fogyjon. De ez NINCS így. 1200 kalóriát az alacsony nők szoktak fogyasztani, akik az utolsó néhány kilóval akarnak megbírkózni, nem a 100 kilósak (egyáltalán nem nézlek le emiatt, de ez nem ugyanaz a kategória).

2021. máj. 15. 12:06
 23/24 anonim ***** válasza:

Amúgy sok sikert a fogyáshoz! :D

22-es vagyok.

2021. máj. 15. 12:09
 24/24 anonim ***** válasza:
#22 adom
2021. máj. 15. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!