Hús nyers vagy főtt állapotban mérjem?
Figyelt kérdés
Nyers húst,máj,csirkezúzát főznék és ha megfől lesz valami változás a súlyával ?
Vagy lehet főtt állapotban is mérni?
2021. máj. 7. 20:35
1/3 anonim válasza:
Változik a súlya, igen, és attól függ a pontos változás, hogy te éppen hogy főzöd-sütöd. Másrészt viszont zsír is kisül belőle, nem csak víz, ami csökkenti a kalóriaértéket is, ha azt nem fogyasztod el. Szóval tökéletes megoldás nincs, de úgyse patikamérlegen mérsz. Szerintem jóval egyszerűbb sülve/főve mérni és az USDA adatbázisból kikeresni a leginkább hasonlító tételt, én úgy szoktam.
2/3 anonim válasza:
Mindig nyersen kell lemérni, mert az a biztos, az elkészítés során nagyon tág határok közt változhat a kész étel súlya, attól függöen, mennyi vizet veszít közben.
Ugyanabból a nyers alapanyagból különbözö módon elkészült étel súlya közül az egyik akár duplája is lehet a másiknak, ezért nagyon bizonytalan.
A kész étel kikeresésével az a baj, hogy adott esetben jóval kevesebbet számolsz, mint a tényleges, és nagyon el tudsz tévedni a kalóriákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!