Cékla mennyire jó a fogyókúrában? Milyen gyakran, milyen állapotban (savanyúság/főtt/nyers/stb) lehet fogyasztani, ha lehet?
Szerintem jó. Én amúgy is szeretem. A savanyúságon kívül szoktam még sóban sült céklát csinálni, valami sovány hús mellé köretnek: kisebb céklákat megmosok, kereszt alakban bevágom, babérlevelet dugok bele és tepsiben, són megsütöm.
Nem túl diétás, de nekem nagyon bejön a töltött cékla: megfőzöm a céklákat babérlevéllel, szegfűborssal, szemes borssal, köménymaggal és egy kis szerecsendióval, aztán ha kiszedtem, levágom a kalapját, kikaparom a belsejét, megtöltöm áztatott zsemlével összekevert, sóval, borssal ízesített darált hússal, tepsiben megsütöm. A kikapart belsejét visszateszem a levébe, összefőzöm, összepürésítem, a végén tejfölt, vagy habarát teszek bele jócskán, ez lesz a cékla mellé a mártás.
Finomak a céklasaláták is, pl. almával, vagy dióval... vannak jó receptek a neten is.
teljesen jó!!
főzve céklasalátnak, de úgy önmagában szépen felvágva kis szeletekre is tökéletes még ecetes vagy cukros vízbe se kell tenni
ha nagyon szeretnél ehetzs hozzá sajtot, csirkehúst, halat tojást
nyersen: lereszelve salátákba, tojás vagy hal, hús salátába ideális
alma és!vagy srépa és nyers reszelt cékla, nagyon finom
céklapüré
cékla és tormakrémmel töltött tojás
sütőben sült céklás-répás-husos/tojásos fasírt
ugyanúgy mint a fasírtot csinálnál csak csirkehús, és hozzá a nyers reszelt cékla.golyóra formázva sütőbe be
céklás tojásos krém
céklás muffin, págácsa, kenyér, kuglóf-répa is mehet bele
gnocci céklába mártva
céklakrémleves
céklalé
mozzarella sajt, csirkemell, cékla egyben sütve hozzá friss zöldség vagy savanyú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!