Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért nem fogyok, ha elvileg...

Miért nem fogyok, ha elvileg mindent aránylag jól csinálok?

Figyelt kérdés
Minden nap lesétálok 8 km-t, mellette hol HIIT edzés, hol erősítőedzés. Enni maximum 1300 kalóriát eszek, de mivel pocsék étvágyam van, sokszor jóval kevesebb jön össze. Figyelek a makro tápanyagokra, igyekszek sok fehérjét és kevés szénhidrátot bevinni, bár mivel se kenyeret se cukrot nem eszek, ezért ez annyira nem nagy változás. Már egy hónapja ezt csinálom, és semmit nem fogytam. Mit csinálok rosszul? Már totál kivagyok idegileg.
2021. ápr. 28. 22:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Pl mert koplalsz.

Lehet, hogy csak türelmetlen vagy, és több idő kell mire beindul. Biztos egyáltalán, hogy súlyfelesleged van?

2021. ápr. 28. 22:44
 2/7 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy igazából eleve nem eszek sokkal többet normál esetben sem 1300-nál. Úgy jött föl rám +12 kiló, hogy az életmódomban kb semmi se változott :/ Szóval ha lejjebb viszem a kalóriát, akkor ennyi lesz. ha följebb, akkor meg annyi, amivel híztam.

Szóval igen, sajnos van bőven feleslegem, 165 centihez 77 kiló vagyok :(

2021. ápr. 28. 23:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom pontosan miket eszel a mindennapjaidban, de lehet, hogy a minőséggel, vagy a tápanyagok arányaival van probléma.

Az semmi esetre sem megoldás ha az ember nagyon keveset, illetve egyre kevesebbet és kevesebbet eszik. Sokszor inkább az fontos , hogy mit eszünk. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom. A emberek anyagcseréje más és más, nem mindenkinek jó ugyanolyan jellegű étrend. 2 különböző ember szervezete egyforma magassággal, korral, nemmel, aktivitással, teljesen azonos étrendre sem fog ugyanúgy reagálni. Lehet hogy az egyiknek teljesen normális a súlya, a másiknak meg lesz súlyfeleslege. Nagyon egyénfüggő.

Nem tudom hogyan és mit eszel, de próbálj meg minél inkább teljes értékű ételeket, egészségesebben enni. Főleg zöldséget, húst, tojást, olajos magvakat, tejtermékeket( ha nem vagy laktózérzékeny) stb.

A feldolgozott, finomított, puffasztott, extrudált stb termékeket, cukros, fehérlisztes termékeket, fehér rizst érdemes kerülni.

2021. ápr. 29. 00:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Vagy inzulinrezisztens vagy. Vizsgáltasd ki!
2021. ápr. 29. 09:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Inzulinrezisztens is lehetsz valóban, de akkor pláne oda kellene figyelni a minőségre és a tápanyagok arányaira. És is az vagyok, és szimpla kalóriacsökkentéssel és minőségi javítással nem ment a fogyás. Csak akkor amikor a tápanyagok arányain változtattam. Most magasabb energiabevitel mellett is fogyok ilyen módon.
2021. ápr. 29. 11:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Vagy rosszul számolsz vagy pajzsmirigy/cukor van a háttérben.
2021. ápr. 30. 10:26
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Valaki mondta egyszer már, hogy néznem kéne a vércukrom, és mértem is pár alkalommal. Mindig 70-80 között volt evés előtt másfél órával, és 90-100 között evés után másfél órával. Ez jelent bármit? mert az illető is az inzulinrezisztenciáról (is) beszélt, de neten azt írják, hogy ahhoz az inzulint kéne nézni, nem a cukrot, aztán összezavarodtam.

A pajzsmirigyet nem néztem még, de veszek majd egy gyorstesztet első körben.

2021. máj. 1. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!