Mennyi lenne nekem az ideális kalóriabevitel?
165cm vagyok, jelenleg 63,5kg 35 éves, nő, 30 éves koromig 20+kg túlsúllyal éltem, nem is sportoltam, az utóbbi három évben alakult át az életmódom. A célom 64kg volt, viszont ez alá nem akarnék már menni, van még ugyan felesleg rajtam, de ez már jól áll, nem szeretnék átesni a ló túloldalára :) Viszont ahány helyen nézem, annyi eredményt kapok, így szeretnék néhány új támpontot kapni, ha megtiszteltek vele.
Az idei évben átlagosan 1-2x futottam hetente, változóan 5km intenzíven pályán vagy 10km kicsit lassabb tempóban terepen, és átlag heti egy 10+km túrázás, ezen kívül a napi 10.000 lépést tartom (az ezévi átlagom napi 12ezer).
Tudom, hogy empirikus úton kellene belőnöm az ideálist, de sajnos érzelmi alapon eszek, és most sikerült eljutnom oda, hogy a napi 1600kalória mellett nem érzem folyamatosan éhesnek magam, így ha nem muszáj nem rizikóznék azzal, hogy megemelem 2000-re vagy fölé, aztán egy hónap múlva újra vissza kell vennem és éhes leszek :D Ezért szeretnék minél reálisabb célt belőni. Köszönöm a konstruktív válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!