Hogyan hívjam elő újra a kitartásom? Ötletek?
Az érzelmi evést nehéz kezelni, fura és sokan nem értik meg, de ez sokszor sokáig egyáltalán nem tudatos dolog. Nekem is volt (1-es vagyok), van több éves tapasztalatom, ráadásul függőség is kialakult nálam bizonyos ételekkel kapcsolatban. Rendkívül nehéz időszak volt, amikor az életem megmentése érdekében életmódot váltottam, és leszoktam ezeknek a majdnem mindennapos fogyasztásáról. De meg lehet csinálni. Fontos tudatosnak lenni a táplálkozás terén. Mit eszel, milyen minőségben. El kell tudni fogadni, hogy mindenkinek vannak problémái az életében, de nem szabad evéssel vigasztalódni. Ez sokaknak nagyon nehéz. És Sokan nagy árat kénytelenek fizetni azért, hogy ezt egy életre megtanulják. Meg kell tanulni máshogy kezelni a stresszt , pl mozgással, az érzelmi evést (unalmat, szomorúságot, egyebeket) pedig figyelemeltereléssel. Pl ha magányodban eszel feleslegesen , keress inkább társaságot, ha unatkozol foglald el magad. Én pl szeretek könyveket olvasni, sorozatokat nézni neten:) , de lehet bármilyen másik hobbi is.:)
Döntsd el fejben, legyél kitartó, de ha hibázol ne ostorozd magad, és pláne ne add fel!!!! hanem tanulj belőle és folytasd tovább az új életed. :) Ha lassan is, de meg lehet tanulni újra normálisan enni.
Egészséges kapcsolatot kell kialakítani az ételekkel, és alapjaiban egészségesebben enni.
A pozitív változások pedig hamarosan jönni fognak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!