Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan hívjam elő újra a...

Hogyan hívjam elő újra a kitartásom? Ötletek?

Figyelt kérdés
Letettem a cigit 10 éve, és utána nagyon elhíztam. 5 évvel ezelőtt kalóriadeficittel és mozgással sikerült leadni a fölösleget, 25 kg-t. Egy év alatt. Kitartó voltam, és nagyon odafigyeltem mindenre, és évekig tartottam a súlyom, pedig mindent ettem, nem koplaltam soha. Tavaly ősszel kicsit taccsra ment az életem. 4 hónap alatt majdnem az összes ledolgozott kg visszajött. Azt hiszem, hogy stresszevő lettem. Tudom a fejemben, hogy csak azt kellene csinálni, amit 5 éve, hiszen akkor sikerült, de valahogy most gyenge vagyok. Mit tegyek, hogy visszajöjjön a kitartásom? Tud valaki tanácsot adni?

2021. ápr. 5. 21:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ne várd meg amíg olyan mértékű felesleged lesz amitől beteg leszel, attól aztán méginkább hízásra hajlamos, és nehezíteni is a fogyást, ha felborul a hormonháztartásod, anyagcsere problémák merülnek fel. Onnan már nagyon nehéz kimászni.
2021. ápr. 5. 22:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kezdd kicsiben. Tudod, hogy mit kell csinálni. Kezdd el egyesével visszaépíteni azokat a szokásokat az életedbe. Mondjuk először hagyd el a finomított, egészségtelen dolgokat, fokozatosan szokj vissza az akkori étrendedre. A mozgást is kezdheted több sétálással, az kevésbé megerőltető. A lelki porblémáidat megoldottad? Mert ha nem, akkor nehéz lesz, könnyen visszaeshetsz.
2021. ápr. 5. 23:32
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A lelki probléma csak részben oldódott meg, de rajta vagyok, hogy lelkileg rendben legyek. Tudom, hogy ez minden alapja. Az a baj, hogy ez ördögi kör. Eszek, mert szomorú vagyok. Aztán szomorú leszek, mert ilyen gyenge vagyok, és ezért eszek. Sosem voltam ilyen. Általában amit eltervezek, azt megvalósítom. Most meg egy helyben toporgok.
2021. ápr. 5. 23:43
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Az érzelmi evést nehéz kezelni, fura és sokan nem értik meg, de ez sokszor sokáig egyáltalán nem tudatos dolog. Nekem is volt (1-es vagyok), van több éves tapasztalatom, ráadásul függőség is kialakult nálam bizonyos ételekkel kapcsolatban. Rendkívül nehéz időszak volt, amikor az életem megmentése érdekében életmódot váltottam, és leszoktam ezeknek a majdnem mindennapos fogyasztásáról. De meg lehet csinálni. Fontos tudatosnak lenni a táplálkozás terén. Mit eszel, milyen minőségben. El kell tudni fogadni, hogy mindenkinek vannak problémái az életében, de nem szabad evéssel vigasztalódni. Ez sokaknak nagyon nehéz. És Sokan nagy árat kénytelenek fizetni azért, hogy ezt egy életre megtanulják. Meg kell tanulni máshogy kezelni a stresszt , pl mozgással, az érzelmi evést (unalmat, szomorúságot, egyebeket) pedig figyelemeltereléssel. Pl ha magányodban eszel feleslegesen , keress inkább társaságot, ha unatkozol foglald el magad. Én pl szeretek könyveket olvasni, sorozatokat nézni neten:) , de lehet bármilyen másik hobbi is.:)

Döntsd el fejben, legyél kitartó, de ha hibázol ne ostorozd magad, és pláne ne add fel!!!! hanem tanulj belőle és folytasd tovább az új életed. :) Ha lassan is, de meg lehet tanulni újra normálisan enni.

Egészséges kapcsolatot kell kialakítani az ételekkel, és alapjaiban egészségesebben enni.

A pozitív változások pedig hamarosan jönni fognak:)

2021. ápr. 6. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!