Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék lefogyni ha...

Hogyan tudnék lefogyni ha nincs kitartásom?

Figyelt kérdés
Nagyon kövérnek látom magam, narancsbőrös a combom, fenekem, nem vagyok feszes és nem tudom mit kellene ennem, sportolnom, hogy vékony és feszes legyek. 26/N

2018. máj. 26. 13:05
 1/7 anonim válasza:
62%
Én ugyan férfi vagyok kicsit más módon edzem, de ami általános jó tanács, hogy ne legyen túl nehéz és túl hosszú az edzés. Mert elveszi a kedved. Én is pl könnyebbeket csináltam novemberben, aztán azóta 2 havonta nehezítem. És elég szépen haladok, fogytam 15 kilót és erősebb vagyok sokkal. Étkezés terén sem éheztem, csak csökkentettem valamelyest a káros kajákat. Pl kevesebb kenyeret, zsemlét, cukrost italt és tésztát eszek. Csokit, chipset, süteményt pedig egyáltalán nem. Amiket érdemes enni, hal, zöldség, gyümölcs, stb
2018. máj. 26. 13:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Az étrendre nagyon figyelni kell, nem elég önmagában mozogni.

Lehet, hogy kicsit pontatlan leszek vagy nem leszek elég részletes, de jelenleg ennyi rálátásom van a dologra:

A szénhidrát az, ami teljes mértékben hozzájárul a hízáshoz. A szénhidrátból, miután felszívódott glükóz lesz. A glükózt meg megpróbálja eltávolítani a vérből, amennyi kell belőle, azt felhasználja a szervezet, de a felesleget a májban zsírrá alakítja és elraktározza. Miközben az inzulin dolgozik azon, hogy a vérben lévő felesleges glükóz a megfelelő helyére kerüljön (elraktározódjon), aközben az inzulin blokkolja a hozzáférést a zsírszövetekhez. Mintha egy üvegbe töltenéd a vizet és megpróbálnál inni belőle, amíg a víz folyik az üvegbe, addig nem fogsz tudni inni belőle, az üveg mindig teli marad.

Ez történik akkor, hogyha sok szénhidrátot eszünk rost nélkül. A rostok nagyon hasznosak, mert segítségükkel a szénhidrátok lassabban szívódnak fel.

Ami még érdekes a szénhidrátokkal kapcsolatban (azon kívül, hogy hízáshoz vezetnek) az az, hogy zsír hiánya miatt nem érezni tőle a teltség érzetet evés után. Ezt az érzetet a leptin nevű hormon okozza, ami a vérben lévő zsírt vizsgálja. Ha nagyon kevés a zsír, akkor éhség érzetet okoz, ha túl sok, akkor meg teltség érzetet okoz. Tehát sok szénhidrát esetén, zsír hiányában nem lesz meg a teltség érzet, ezért hajlamosak vagyunk nassolni.

A ketogén diéta erre épül. Magas zsír és fehérje tartalmú, alacsony szénhidrát tartalmú diéta. Ha fogyni szeretnél, akkor szerintem ezt a diétát kéne kipróbálnod vagy ha nem is teljesen, de az elvet (szénhidrát bevitel csökkentése, zsír és fehérje bevitel növelése) mindenképpen az étrended részéve kéne tenni.

Aztán ott van a mozgás. Ahhoz, hogy legyen kitartásod hozzá fontos, hogy szokássá változzon az életedben a mozgás. Ehhez kicsiben kell kezdened és fokozatosan szoktatni a testedet a terheléshez. Ha már az elején túlhajtod magadat, azzal csak azt éred el, hogy elmegy a kedved az egésztől. Szóval szépen lassan, apránként haladva kell csinálni. Mintha most tanulnál járni.

2018. máj. 26. 13:27
 3/7 anonim ***** válasza:
45%
Ja nincs kitartásod, akkor nehéz lesz.
2018. máj. 26. 14:10
 4/7 anonim ***** válasza:
78%
"A hozzáállásoddal van a baj McFly. Semmirekellő vagy."
2018. máj. 26. 15:28
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Kitartás nélkül sehogy.
2018. máj. 26. 18:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy nincs egyetlen jó módszer, a neked legkönnyebbet, legjobbat kellene megtalálnod (vagy valami ahhoz közel állót). Nem sok kitartás vagy akaraterő kell, ha élvezetes, laktató étrendet találsz, ahol az önsanyargatás közelében sem vagy s vissza sem térsz a régi életmódodra, mert ez jobban esik. Azért nemcsak az étkezés számít, a mozgás sokunknak duplán, triplán jó: megnő a kalóriakeretünk, de jobban is érezzük magunkat, kevésbé fordulunk az evéshez. S persze az izmok megtartása, növelése is jó :)

Edzened mindenképpen kell, ha jó alakot akarsz. Szerintem a tuti az erősítés, némi kardió és aerob, de ha ennyire nem mész rá, az is lehet OK, majd meglátod.

Adatok? Nem tudhatom, hogy a nagyon kövér 3 kiló vagy 35, egyesek fejében érdekes dolgok vannak erről. Kissé más hozzáállás lehet célszerű a két esetben, főleg az edzést tekintve.

2018. máj. 27. 00:52
 7/7 anonim válasza:
61%
"Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál!"
2018. máj. 27. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!