Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mekkora deficittel érdemes...

Mekkora deficittel érdemes kezdenem?

Figyelt kérdés

A BMR értékem 1500 kcal, ülő munkát végzek, home officeban, így egy nap kb 1900 kcalt égetek el (ezek kalkulátorok általi számítások). Terveim szerint heti 3-4-szer fogok fél-1 órát mozogni, amennyit bírok, ezidáig nem mozogtam különösebben.

Pár napja írom össze, hogy mit eszek, 2000-3000 között mozog a bevitelem, attól függ, mennyire stresszes időszak van. Nagyjából emellett tudtam tartani a súlyom, néha feljött 1-2 kiló, néha ugyanennyi lement (pl amikor sétáltam a munkahelyemre, tömegközlekedés helyett)

Fogyni szeretnék.

Mennyivel érdemes csökkentenem a kalória bevitelemet, hogy ne éhezzek? Ahogy írtam, ülő munkám van, de szellemi tevékenységet végzek, próbáltam már alacsony szénhidrátos diétát, nem bírtam koncentrálni. Voltam 1200 kalóriás diétán tavaly, azt sem bírtam tartani.

2021. márc. 28. 09:28
 1/3 anonim ***** válasza:
65%
Ha eddig 3000 volt a beviteled, akkor 2500 alá nem érdemes vinni. Csak fokozatosan, apránként! 1200 kcal az erős koplalás, nem csoda hogy nem bírtad. Szénhidrátszegény étrendhez pedig valószínű nem emelted meg a zsírbevitelt azért volt probléma.
2021. márc. 28. 11:05
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Naponta nagyjából 500 kalória mínusszal érdemes fogyózni. Kilóban mérve pedig a testsúlyod kb. 3 százalékát kellene leadni havonta, nem többet!
2021. márc. 28. 11:14
 3/3 anonim ***** válasza:
83%
Próbálj akkor 1900at enni és nézd meg hogy változik a súlyod! Kb 1 hónap mérvadó. Ha fogysz 1-2 kilót akkor gyors viszonylag az anyagcseréd nem kell lejjebb menni. Ha nem, akkor szépen 200-300 kalóriákat el lehet venni vagy aktivitást növelni. Az utóbbi szerencsesebb egészség szempontjából is...
2021. márc. 28. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!