Olajjal beitatott szalvétával bekenhetem a serpenyőt sütés előtt?
Figyelt kérdés
Pl. protein palacsintát szeretnék készíteni, és szeretnék minél több kalóriát megfogni. Jó ötlet lenne, ha olajjal beitatott szalvétával törölgetném meg a palacsinta serpenyőt, és nem evőkanálnyi adagokat öntögetnék bele? Valaki próbálta már?2021. márc. 14. 00:39
1/11 anonim válasza:
Mindig így csinálom ,mondjuk nem proteines a palacsinta de nem hiszem,hogy az számít az olajozás szempontjából.
2/11 A kérdező kommentje:
És nem tudod, kb. mennyi olaj fogy így el? Illetve minden palacsinta előtt bekened, vagy ritkábban? Esetleg az elején elég? Vagy palacsinta tészta és/vagy serpenyőfüggő?
2021. márc. 14. 01:13
3/11 anonim válasza:
fogalmam sincs mennyi olaj fogy el ,ez attól is függ mennyi palacsintát akarsz csinálni. Én minden palacsinta előtt bekenem mert nem az igazi már a tapadásmentes serpenyőm amiben sütni szoktam . De ha csak nem 100 palacsintát tervezel megenni ,teljesen irreveláns a pontos olajmennyiség,számold egy evőkanálnak összesen aztán kész.
4/11 anonim válasza:
EVÖKANÁLNYI olaj??? Ilyet még nem is hallottam, ez rengeteg.
Sok éve szalvétával olajozom a serpenyöt, ugyan hagyományos palacsintához, de szerintem ebben az esetben lényegtelen, kb 25 palacsintához fogy el egy evökanál olaj. (Egyszer kivancsiságbol kimértem). A palacsinták mérete kb megegyezik a lapostányér méretével.
5/11 anonim válasza:
Nem jól sütöd a palacsintát.
Nézz meg egy videót!
6/11 anonim válasza:
4
Milyen tésztából csinálod, hogy ilyen kevés olajjal sem ragad le? Minden újabb pala előtt megkened a serpenyőt?
7/11 anonim válasza:
Teljesen hagyományos palacsintatésztát használok, de nagyon kevés cukorral, tapadásmentes serpenyöben sütöm. Minden palacsinta elött kenem, de tényleg csak picit.
8/11 A kérdező kommentje:
Tudtom szerint ha cukrot teszel a palacsintatésztába, akkor jobban ragad a serpenyőhöz. Nem így van?
2021. márc. 14. 14:06
9/11 anonim válasza:
Ezért teszek csak nagyon keveset. Akkor ragad, ha aráylag sok cukor van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!