Mit csinaljak, ha tulsagosan is beindult a fogyas?
Masfel honapja kezdtem el fogyozni. A napi kaloriabevitelem 1200, plusz hetente 6-szor futok masfel orat. 1 honap alatt fogytam 4 es fel kg-t, addig minden rendben volt. Az utolso ket hetben viszont fogytam tovabbi 4 kg-t ami szerintem tul sok 2 het alatt. Hozzateszem kulonosen jo az emesztesem, de igy is sokallom a ket het alatt 4 kg-t. Egyek tobbszor? A futast nem akarom csokkenteni, most mar imadok futni.
84 kg voltam, most vagyok 76 kg, 65 kg lenne a cel.
Azért az is benne van, hogy az első 1-2 kiló ami lement, az lehet, hogy csak víz. De ha ilyen ütemben fogysz tovább, akkor igen, többet kell enned picivel.
A fogyás az igazából játék a kalóriákkal. Egy folyamatirányítási feladat, kicsit egyensúly játéknak is felfogható. Beállítasz egy kalóriát, és nézed a mérlegen + a tükörben, hogy mi történik. És ha nem olyan ütemben történik a változás, mint ahogy szeretnéd, akkor picit módosítasz. Ugye sem a felhasznált, sem pedig a bevitt kalóriát nem lehet pontosan követni, csak megközelítően.
A másfél óra futás, főleg majdnem minden nap, egészen sok kalória. Ilyen aktivitás mellett valószínűleg egy 200-300 kalóriát hozzáadhatsz az étrendedhez. Általánosan kb 500-as kalóriadeficit okot havi 2 Kg fogyást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!