Ilyen ételekkel lehet fogyni?
78 kilóról fogytam 73-ra egy hónap alatt úgy, hogy nem eszek édességet, a fehér kenyeret teljeskiőrlésű toast kenyérre cseréltem, amiből maximum napi 3 szeletet eszek, azt is délelőtt. Ebédre fele rízs fele saláta hússal, vagy főzelék, tésztát is kiiktattam. Délután általában főtt tojást vagy natúr joghurtot szoktam enni gyömülccsel, magvakkal, és a reggelem zöld teával indítom. Eddig lement 5 kiló mondjuk nemtudom miből, magamon valamiért nem veszem észre a tükörben, csak a ruháimon. Napi 1100 kcal, 142 g ch de ennyit nem mindig eszek, 45g fehérje, és 40 g zsír. Így tartósan tudok fogyni?
20/L
"A hormonrendszer, és a hormonok termelődésének mennyisége dönti el, hogy a szervezet miből nyer energiát!"
Azt befolyásolják, hogy mennyi energiát használsz fel. De kérlek mellékelj egy tudományos forrást és meggyőzhető vagyok.
"Akkor miért fehérjével akarsz energiát adni a testednek, ha abból a legnehezebb? Kell nagyon maximum 1 g/testtömeg fehérje, plusz egy kevés zsír. A maradék miért nem lehet szénhidrát, amikor abból van az energia? "
:D Gondolkodj!
Mi a legegyszerűbb szénlánc, mit használ az agy, meg kb az összes sejt? A glükózt!
Hol raktározódik a glükóz?
Egy része a vérben, nagyrésze a májban ATP formájában!
Mi lesz a fehérjéből amit kínkeservesen (nagy energiabefektetéssel) bont le a szervezet, glükózzá amennyiben semmi más nem áll rendelkezésére?
ANOREXIA!
Komolyabbra fordítva, neki sem áll lebontani mindaddig amíg zsír, vagy szénhidrát rendelkezésre áll, de!
De!
A szervezet nem olvadóscsoki, hogy csak úgy magától bontogatja az energiatartalékait.
Első körben azt kellene kiszámolni, hogy mekkora szintű fizikai igénybevétel vagy többnapos éhezés szükséges, a gyors tartalékok (máj ATP raktára) teljes kimerítéséhez, és annak elsődleges következményei mivel járnak (eszméletvesztés is lehet).
stb stb magyarázhatnám, de nincs erre több időm!
Olvass!
"Azt befolyásolják, hogy mennyi energiát használsz fel. De kérlek mellékelj egy tudományos forrást és meggyőzhető vagyok."
Neked is itt a tananyag!
Éhezés hatására a szervezet energiát nyer a zsírból? Na ne mondd :D
Ez fogyókúra szempontjából miért fontos? Az a lényeg, hogy úgy fogyjon az ember, hogy közben nem éhezik, különben úgysem lesz tartós a súlyveszteség.
"mit használ az agy, meg kb az összes sejt? A glükózt!"
Igen. És ahhoz mi kell? Csak nem a szénhidrát? Ezért mondom, hogy azt kell bevinni az energiához. Erre te jössz azzal, hogy éhezés esetén a tárolt zsírból lesz az energia..
Az egész onnan indult ki, hogy azt mondtam, nem kell túl sok fehérjét zabálni az izom megtartásához, az 1 g/testtömeg bőven elég. Ezt azóta sem sikerült megcáfolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!